Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt in otet

Postat de Ina in Porc
28 Aug 2012 | 4872 vizualizari
Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt  in otet

Ingrediente

  • 1 kg costita de porc, cu cartilagiu ( cap de piept )
  • condimente dupa preferinte ( boia dulce, piper, sare, ierburi aromate )
  • 1 kg cartofi noi
  • sare
  • marar verde
  • 800 g ardei copt, pentru salata

Mod de preparare

Feliem costita in fasii de  cca. 4-5 cm latime. Condimentam dupa preferinte   si lasam deoparte sa se patrunda aromele.

Curatam cartofii, ii spalam ,  ii taiem jumatati,  si-i punem la fiert in apa cu sare , doar cat sa se inmoaie putin. In tava de rumenire sau pe gratarul cuptorului cu halogen asezam intai cartofii  pe jumatate fierti, pe care-i stropim cu 3-4 linguri de ulei , apoi presaram sare si marar verde. 

Pe patul de cartofi asezam feliile de costita, apoi rumenim la 200 grade Celsius ( eu am preferat cuptorul cu halogen, intrucat nu lipeste si nu necesita adaos de grasime sau alte lichide ) 20 minute, apoi intoarcem feliile de costita si mai lasam la rumenit inca 20 minute la 200 grade Celsius.

Presaram mult marar verde si servim cu salata de ardei copt in otet. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita cu cartofi noi si salata de ardei copt in otet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Postat de merisor67

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne...

Citeste continuarea

Fasole colaborationista

Postat de Constelatialeu

Fasole colaborationista

Mai intai, am ales fasolea si am lasat-o la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi am pus-o la fiert si, cat a fiert fasolea, au sosit si ajutoarele. Toata lumea la treaba, afumatura a fost spalata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2012, 12:43
iar am gatit in concediu
la 28.08.2012, 12:45
Imi dai si mie ca se apropie pranzul si eu n-am facut nimic azi ? Te roooooooooog
la 28.08.2012, 12:45
Mama,Ina ce bunatate,vin la tine la masa la pranz sunt si inarmata
la 28.08.2012, 12:46
Ina, mi-e foaaaaame!! acum am venit de la cumparaturi ca era cam gol frigiderul si eu n-am ce ai tu acolo
la 28.08.2012, 12:48
un deliciu:

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking