Ingrediente
- 2 kg costita proaspata de porc
- 1 lingura ulei
- 1 ceapa medie
- 1 morcov
- 1 fir praz (partea alba)
- 1 ardei gras
- 5 rosii cherry
- 100 ml supa de zarzavat
- 100 ml suc de rosii
- 1,5 kg varza dulce
- 1 legatura Frunze de marar proaspat
- 1 lingura de sare mare
- 1 lingurita condiment (kamis pt mancarurile cu varza)
- 1 ardei iute (facultative
Mod de preparare
Costita portionata, o spalam si o lasam intr-o strecuratoare. Varza o dam pe razatoare sau o taiem “fideluta”, presaram sarea peste ea si o lasam deoparte. Curatam si spalam zarzavaturile. Ceapa, prazul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mare sau la robot.
Punem uleiul intr-o tigaie la incins, adaugam costita si o calim vre-o 10 minute, amestecand sa nu se arda si sa se cuprinda toate bucatile, apoi o scoatem intr-un bol. In uleiul ramas, punem la calit ceapa, prazul si ardeiul si dupa 5-6 minute, adaugam si morcovii. Mai lasam cam 5 minute si luam tigaia de pe foc. Punem costita peste legume, adaugam condimentul si amestecam bine, dupa care pregatim vasul roman.
Frecam putin varza cu sarea presarata, o storcem bine si o punem in vas. Deasupra golim amestecul de costita si zarzavat.
Decoram cu rosii foliate, ardei iute si o parte din marar. Adaugam supa si sucul de rosii, punem capacul si dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 120 minute.
Se serveste calda . Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita pe pat de varza dulce in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|