Varza cu afumatura in vas roman

Postat de timea in Mancaruri cu carne
25 Ian 2013 | 8577 vizualizari
Varza cu afumatura in vas roman

Nu prea are importanta pentru mine daca e dulce sau acra varza, imi place oricum. Chiar daca e iarna si mai toata lumea gateste cu varza acra, eu neavand acasa am facut cu varza proaspata. Cu afumatura si facuta in vasul meu de lut a iesit o minune de mancare sau vorba tatalui meu 'o splendoare' :))

Ingrediente

  • 1 varza (aprox 1 kg)
  • 600 gr costita afumata
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare sau doi mai mici
  • sare mare
  • piper
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • 300 ml suc de rosii
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Taiem varza marunt si o lasam sa stea cu sare cel putin o ora (varza asta de iarna e foarte tare si e bine sa stea un pic in sare). Dam morcovul curatat si spalat prin razatoarea mica, iar ceapa o tocam marunt. Feliem costita.

Punem uleiul pe fundul vasului si asezam 4-5 felii de costita afumata. Varza o stoarcem bine de apa sarata si punem un start peste carne.

Peste varza punem jumatate din cantitatea de morcov si ceapa si presaram piper, marar si cimbru. Apoi punem din nou cateva felii de carne, varza, morcov si ceapa si condimentam. Deasupra punem restul feliilor de carne.

Acoperim vasul si il punem in cuptor si pornim cuptorul la 190 de grade.

Lasam aproximativ o ora apoi scoatem si turnam sucul de rosii si mai dam la cuptor o ora.

Servim cald cu smantana!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu afumatura in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Sarmale in vas roman

Postat de violeta30

Sarmale in vas roman

Curatam ceapa si morcovul. Morcovul se razuie, iar ceapa se taie cubulete. Le calim in 2 linguri de untura, cand devin sticloase, adaugam o cescuta de apa.  Spalam orezul si il punem peste...

Citeste continuarea

Sarmalute in vas roman

Postat de corina241

Sarmalute in vas roman

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele:carnea tocata,ceapa taiata marunt se caleste impreuna cu orezul pana cand devine aurie si amestecam continuu pentru ca orezul sa nu se prinda;punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2013, 11:36
cu varza alba imi place cel mai mult
la 25.01.2013, 11:37
Si mie cred ca imi place mai mult asa
la 25.01.2013, 11:38
plaaaaace
la 25.01.2013, 11:40
buna varzaaaaa
la 25.01.2013, 11:40
vin la tine la prinz ?

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking