Varza acra cu afumatura in vas roman

Postat de medioto59 in Mancaruri cu carne
23 Ian 2011 | 13343 vizualizari
Varza acra cu afumatura in vas roman

Ingrediente

  • 2 verze murate
  • 500 g coaste afumate
  • 1 ceapa
  • 1 cana cu suc de rosii
  • 2 rosii
  • ulei
  • boia
  • cimbru
  • patrunjel
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • piper macinat

Mod de preparare

Varza se desareaza , se scurge bine de apa si apoi se taie fideluta.

Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins.

Amestecam varza cu ceapa calita .Afumatura se spala , se taie bucati potrivit de mari si se pune in apa rece la foc.Se lasa sa dea in cateva clocote,se spumeaza si apoi se scoate din apa.

Intr-un vas roman se pune un strat de varza ,adaugam putina boia, cateva boabe de piper, cateva frunze de dafin ,cimbru si putin suc de rosii.Condimentam cu piper macinat.Deasupra punem jumatate din cantitatea de afumatura.Urmeaza iar un strat de varza peste care presaram boia,piper, piper boabe, foi de dafin ,cimbru si stropim cu suc de rosii.Ultimul strat este cu restul de afumatura.Adaugam o cana de apa si dam la cuptor.Lasam pana ce varza scade si apoi adaugam restul de suc de rosii  si cele doua rosii decojite si taiate cubulete mici si lasam incontinuare la cuptor pana ce scade bine si se rumeneste.

Se serveste calda asezonata cu patrunjel verde , acompaniata de un ardei iute si mamaliguta.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu afumatura in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada din omleta cu miez de lapte

Postat de merisor67

Rulada din omleta cu miez de lapte

Spargem ouale intr-un bol, le batem bine cu sare, adaugam laptele si grisul si lasam putin la odihnit pentru a se umfla putin grisul, cateva minute.feliem subtire sunculita Tocam ceapa...

Citeste continuarea

Perisoare si cartofi noi in sos de rosii

Postat de sufletista

Perisoare si cartofi noi in sos  de rosii

Intr-un bol amestecam carnea cu oul,orezul(spalat si scurs bine de apa),faina,ceapa si usturoiul tocate marunt.patrunjelul tocat si condimente dupa gust,amestecam bine si dam la frigider cca 30...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2011, 11:25
doamne Medi o sa vin la masa ....nu manc mult,asa putin
la 23.01.2011, 11:34
vin si eu la masa
la 23.01.2011, 11:34
ce bunatate
la 23.01.2011, 11:39
Medi....mai pune, te rog, un tacam si pentru mine.....
la 23.01.2011, 11:50
Medi deci stii ca nu lipsesc

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking