Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Postat de burdulea56 in Mancaruri cu carne
23 Oct 2010 | 7338 vizualizari
Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii

Ingrediente

  • Costita de porc afumata,
  • varza,
  • ulei,
  • ceapa,
  • boia,
  • piper macinat,
  • cimbru uscat,
  • marar uscat,
  • cartofi,
  • sare,
  • marar proaspat,
  • ardei iute,
  • 1 ardei gras.

Mod de preparare

Incepem cu costita: se spala se cresteaza pe langa os, se aseaza intro tava pt cuptor, se piperaza, se adauga boia, vegeta, apa, ulei, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor cam 1 ora si jumatate, sa intre usor furculita in ea. Cand este gata, scoateti folia si mai lasati asa vreo 10 minute sa faca o crusta.
Cartofii: 6 cartofi se curata, se spala, se taie in 8, se aseaza intro tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu ulei, se sareaza, adaugam un ardei gras taiat in 3, se dau la cuptor cam 50-60 minute. De vreo 2 ori, ii intoarceti usor, sa se rumeneasca.
Varza calita: eu am avut o varzuca de vrun kg, pe care am taiat-o fideluta. Intro cratita, punem 100 ml ulei la incins, adaugam o ceapa taiata marunt, putina boia, apoi punem varza taiata si frecata cu putina sare. Calim varza la foc mic, sa nu se arda, se adauga cimbru si marar uscat, cate feliute de ardei iute, piper macinat. Noua ne place varza calita picanta. Cand este gata si varza, serviti costita alaturi de varza si cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite afumate cu varza calita si cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Coaste de porc impanate cu carnati

Postat de Constelatialeu

Coaste de porc impanate cu carnati

Bucata de coasta am taiat-o pe lungime dar nu pana la capat cat sa pot sa pun cele doua bucati de carnati, care intamplator sau nu, au fost exact cat lungimea coastei. Dupa ce am sectionat...

Citeste continuarea

Perisoare si cartofi noi in sos de rosii

Postat de sufletista

Perisoare si cartofi noi in sos  de rosii

Intr-un bol amestecam carnea cu oul,orezul(spalat si scurs bine de apa),faina,ceapa si usturoiul tocate marunt.patrunjelul tocat si condimente dupa gust,amestecam bine si dam la frigider cca 30...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2010, 00:09
venim maine, toti 4))
la 24.10.2010, 00:14
Hahaha, cu mare drag, imi plac musafirii.
la 24.10.2010, 09:11
E buna rau ! Eu vreau putina varza si .......(ai ghicit)....... o costita !
la 24.10.2010, 12:08
si eu am facut varza cu cosita..bunaaa
la 24.10.2010, 16:35
bravo 5 furci,si eu am facut azi varza dar cu costita proaspata

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking