Costite de vitel marinate in vin rosu

Postat de mihaelar63 in Vita
30 Dec 2019 | 3295 vizualizari
Costite de vitel marinate in vin rosu

 Toata lumea a cam exagerat cu porcul in aceasta perioada . Ca sa ies din tipar am pregatit musafirilor costite marinate si rumenite de vitel . "Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

  • 1.5 kg costite de vitel
  • 1 pahar cu vin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita boabe piper negru
  • sare
  • 100 ml ulei
  • 100 gr unt
Pt sos: 2 linguri khetchup
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri sos soia
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita boia afumata de ardei
  • 1lingurita boia dulce ardei
  • 1 lingurita de ghimbir pudra
  • 1 lingurita rasa de scortisoara pudra
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare

  1. Costita de vitel se spala si se portioneaza in bucati .
  2. Se pune intr-o oal acostita , ceapa rosie taiata ,usturoiul ,sare piperul si vinul .
  3. Mai turnati apa cat sa acopere costita .
  4. Incalziti putin amestecul si apoi il lasati la marinat timp de o zi .
  5. Se scot costtele din marinada si le lasati sa se scurga de lichid .
  6. Prepati un sos din ingredientele date . Amestecati .
  7. Se dau costitele prin amestecul de condimente si se prajesc usor in uleiul incins amestecat cu unt .
  8. Transferati carnea intr-o tava si o dati la cuptor la grill superior sa se rumeneasca frumos .
  9. Serviti costitele de vitel calde insotite de garnitura si salata preferata .

                    Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite de vitel marinate in vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Osso Buco a la Milaneze

Postat de panacris

Osso Buco a la Milaneze

Se asezonează bucățile de carne cu sare și piper, pe ambele părți,  apoi se dau prin făină, să nu fie făină  în exces, după care se așează pe o farfurie....

Citeste continuarea

CARNE ASADA

Postat de mihaelar63

CARNE ASADA

Carnea de vitel, la temperatura camerei, se portioneaza in felii mai groase, aproximativ un deget grosime. Legumele se curata si se spala. Se stoarce zeama de la o lamaie si de la o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2019, 18:44
bune bune
la 30.12.2019, 19:30
la 30.12.2019, 19:32
Bune!
la 30.12.2019, 19:41
Cred că mi-ar plăcea, dacă și vinul pentru marinare mi-ar fi pe plac...
la 30.12.2019, 20:17
Ce bunătate!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking