Costite de vitel marinate in vin rosu

Postat de mihaelar63 in Vita
30 Dec 2019 | 3491 vizualizari
Costite de vitel marinate in vin rosu

 Toata lumea a cam exagerat cu porcul in aceasta perioada . Ca sa ies din tipar am pregatit musafirilor costite marinate si rumenite de vitel . "Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

  • 1.5 kg costite de vitel
  • 1 pahar cu vin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita boabe piper negru
  • sare
  • 100 ml ulei
  • 100 gr unt
Pt sos: 2 linguri khetchup
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri sos soia
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita boia afumata de ardei
  • 1lingurita boia dulce ardei
  • 1 lingurita de ghimbir pudra
  • 1 lingurita rasa de scortisoara pudra
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare

  1. Costita de vitel se spala si se portioneaza in bucati .
  2. Se pune intr-o oal acostita , ceapa rosie taiata ,usturoiul ,sare piperul si vinul .
  3. Mai turnati apa cat sa acopere costita .
  4. Incalziti putin amestecul si apoi il lasati la marinat timp de o zi .
  5. Se scot costtele din marinada si le lasati sa se scurga de lichid .
  6. Prepati un sos din ingredientele date . Amestecati .
  7. Se dau costitele prin amestecul de condimente si se prajesc usor in uleiul incins amestecat cu unt .
  8. Transferati carnea intr-o tava si o dati la cuptor la grill superior sa se rumeneasca frumos .
  9. Serviti costitele de vitel calde insotite de garnitura si salata preferata .

                    Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite de vitel marinate in vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Stufat de vitel cu mazare si ciuperci

Postat de cristeena20

Stufat de vitel cu mazare si ciuperci

Carnea o pregatim si o condimentam inainte cu o zi sau chiar doua. O taiem cubulete si o condimentam cu sare, piper, usturoi pisat (cca 4 catei); dafin, ulei de masline, vin rosu , cimbru...

Citeste continuarea

Vita marengo by Sylvia

Postat de simona72

Vita marengo by Sylvia

Carnea pe care eu am folosit-o a avut si putin os. Am inlaturat osul de pa carne si l-am pus la fiert cu 1 litru apa, pentru a face supa de vita. Restul de carne am taiat-o in bucati mai mari si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2019, 18:44
bune bune
la 30.12.2019, 19:30
la 30.12.2019, 19:32
Bune!
la 30.12.2019, 19:41
Cred că mi-ar plăcea, dacă și vinul pentru marinare mi-ar fi pe plac...
la 30.12.2019, 20:17
Ce bunătate!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking