Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure

Postat de papabundetot in Prajituri
9 Feb 2014 | 2697 vizualizari
Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure

Pentru astazi m-am gandit sa fac un desert simplu,dar aromat,inspirandu-ma din retetele vazute saptamana aceasta la TV.Am facut un rezumat a ceea ce m-a impresionat cel mai mult si au iesit aceste cosulete :)

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 1 pachet foi de placinta
  • Pentru budinca de portocale:
  • 2 oua
  • coaja si zeama de la 2 portocale
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Pentru dulceata de fructe de padure:
  • 400 gr fructe de padure
  • 150 gr zahar
  • 75 ml apa
  • 5 pastai cardamon
  • 1 lingurita flori de lavanda

Mod de preparare

Foile de placinta eu nu le fac in casa,si nici aluatul foietaj,insa pentru cine are mai mult timp si doreste,le poate face in casa.

Am luat fiecare foaie de placinta si am uns-o cu unt topit,apoi am taiat fiecare foaie in 12 patrate.Am luat cate 4 patrate de aluat si le-am pus unul peste altul in mod “dezordonat” in asa fel incat sa se vada frumos marginile cosuletelor,si le-am copt in tava de briose,fiind mai usor astfel sa obtin cosulete egale ca si marime. Mie,dintr-un pachet de foi mi-au iesit 35 de cosulete.

Budinca: Intr-o craticioara am pus 2 oua,le-am batut bine pana au facut spuma,am pus apoi zaharul vanilat,coaja si zeama de portocala,laptele,amidonul,am amestecat foarte bine totul si am pus apoi craticioara la foc mic,amestecand continuu,pana cand budinca s-a ingrosat.Dupa ce a fiert budinca,am dat-o la rece.

Dulceata de fructe de padure: Intr-o oala mica am pus zaharul,apa,pastaile  de cardamon taiate pe lung si florile de lavanda si am pus oala la foc mic,lasand-o sa fiarba pana cand siropul s-a legat putin.Am strecurat apoi siropul pentru a elimina pastaile si florile de lavanda si am adaugat in oala peste sirop fructele de padure,pe care in prealabil le-am dezghetat si scurs bine de apa.Am mai lasat sa fiarba siropul cu fructele de padure aproximativ 20 min,apoi am dat dulceata obtinuta,la racit.

Cand toate componentele s-au racit am montat cosuletele,am pus in fiecare cosulet budinca de portocale si deasupra dulceata de fructe de padure…un deliciu,va asigur! E un desert usor dar foarte aromat care merita incercat.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu budinca de portocale si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Umplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama,...

Citeste continuarea

Pandispan cu pere si scortisoara

Postat de timea

Pandispan cu pere si scortisoara

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2014, 16:41
Primaaaaa!Pot servi in liniste din aceste bunatati!
la 09.02.2014, 16:42
Da Buni...cate vrei?
la 09.02.2014, 16:43
Yaaayyy, vreau si eu, super fain!!
la 09.02.2014, 16:44
ce frumoase sunt!!!
la 09.02.2014, 16:46

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking