Cosulete cu prune si crema de vanilie

Postat de timea in Prajituri
31 Aug 2012 | 4608 vizualizari
Cosulete cu prune si crema de vanilie

Pentru ca inca suntem in sezonul prunelor, incerc sa profit din plin de ele. Am facut aceste mici cosulete si inca mai am in plan cateva prajituri cu prune. Si chiar daca se gata prunele din piata am cateva pungi de rezerva in frigider :)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 gr margarina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • 200-250 gr faina
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 40-45 prune
  • 10 lingurite zahar
  • scortisoara
  • crema de vanilie (eu am folosit crema de vanilie de la Dr. Oetker)
  • 250 ml lapte

Mod de preparare

Pragatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox o ora.

Intindem aluatul si decupam cercuri mai maricele pe care le asezam in forme

Umplem formele cu prune, cam 4-5 jumatati in fiecare, apoi punem cate o jumatate de lingurita de zahar si scortisoara. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35-40 minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa sa raceasca, dupa care scoatem cosuletele din forme.

Pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj si umplem fiecare cosulet cu crema.

Pastram la rece.

Un desert usor, racoros si placut! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu prune si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Turtă dulce pentru Crăciun

Postat de gabrielacuisine

Turtă dulce pentru Crăciun

Acum eu o sa contrazic putin ce a spus domnul Bucatar maniac, dar nu este regula. Dansul spune ca aluatul trebuie pregatit cu o seara inainte pentru ca este cam greu de lucrat, fiind un pic...

Citeste continuarea

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Postat de mirela0911

Desert prajitura de Craciun, in straturi

Aluatul: Se incalzeste usor 150 ml lapte in care se pune 1 lgt de zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se pune faina in bolul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2012, 11:07
harnicuta esti
la 31.08.2012, 11:10
Vreau si eu
la 31.08.2012, 11:12
Buni ;
Laly
la 31.08.2012, 11:12
Un desert tocmai potrivit la o canita cu ceai!!
la 31.08.2012, 11:13
Rocsi sau cafea

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking