Cosulete cu prune si crema de vanilie

Postat de timea in Prajituri
31 Aug 2012 | 4583 vizualizari
Cosulete cu prune si crema de vanilie

Pentru ca inca suntem in sezonul prunelor, incerc sa profit din plin de ele. Am facut aceste mici cosulete si inca mai am in plan cateva prajituri cu prune. Si chiar daca se gata prunele din piata am cateva pungi de rezerva in frigider :)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 gr margarina
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • 200-250 gr faina
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 40-45 prune
  • 10 lingurite zahar
  • scortisoara
  • crema de vanilie (eu am folosit crema de vanilie de la Dr. Oetker)
  • 250 ml lapte

Mod de preparare

Pragatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox o ora.

Intindem aluatul si decupam cercuri mai maricele pe care le asezam in forme

Umplem formele cu prune, cam 4-5 jumatati in fiecare, apoi punem cate o jumatate de lingurita de zahar si scortisoara. Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35-40 minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa sa raceasca, dupa care scoatem cosuletele din forme.

Pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj si umplem fiecare cosulet cu crema.

Pastram la rece.

Un desert usor, racoros si placut! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu prune si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prăjitura "Boema"

Postat de adriana65

Prăjitura "Boema"

Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece. Se lasă pe foc până se topeşte caramelul. Se pune la rece. Cuptorul se încălzeşte la 180 grade....

Citeste continuarea

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2012, 11:07
harnicuta esti
la 31.08.2012, 11:10
Vreau si eu
la 31.08.2012, 11:12
Buni ;
Laly
la 31.08.2012, 11:12
Un desert tocmai potrivit la o canita cu ceai!!
la 31.08.2012, 11:13
Rocsi sau cafea

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking