Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai multTarta cu struguri
Postat de licurici_lra
1. Pentru blat, se separa ouale. 2. Galbenusurile...
Citeste continuareaReteta de aluat am preluat-o in urma cu vreo 2 ani de la Ioana (e-retete.ro).
IngredienteAluat fraged:
Umplutura:
Mod de preparareUmplutura: amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta tare apoi adaugam esenta de rom. Aluat: intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza). Adaugam faina cernuta si framantam cu mana pana aluatul este omogen. Framantam aluatul aproximativ 5 minute (acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini). Impartim apoi aluatul in 4 bucati. Pe masa de lucru intindem o bucata mai mare de hartie de copt pe care o pudram cu faina. Intindem dintr-o bucata de aluat o foaie dreptughiulara subtirica apoi decupam cerculete (cu ajutorul unui pahar) putin mai mari decat formele de cosulete. Asezam cercurile de aluat in forme si presam usor. Punem cate o lingurita de umplutura si asezam deasupra cate o floricica (din acelasi aluat am decupat floricelele cu ajutorul unei forme pentru fursecuri/fondant). Coacem cosuletele la foc portivit pana se rumenesc usor (NU trebuie sa se rumeneasca tare, ci foarte, foarte usor!!) Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca si abia inainte de servire le vom pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete fragede cu nuca si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai multPostat de licurici_lra
1. Pentru blat, se separa ouale. 2. Galbenusurile...
Citeste continuareaPostat de Oana
Bate ouale cu zaharul, cu ajutorul unui tel si adauga apoi coaja rasa de lamaie si vanilia. Pune iaurtul grecesc, stafidele spalate si hidratate si omogenizeaza bine compozitia. Unge tava cu...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|