Cotlet de porc aromat si puree cu unt

Postat de MyCookingLife in Porc
29 Iul 2011 | 8163 vizualizari
Cotlet de porc aromat si puree cu unt

Cred ca nimeni nu poate refuza o bucata de friptura bine rumenita si o garnitura de cartofi - comun, nu? Ei bine, da, iata un cliseu gastronomic de nerefuzat!

Ingrediente

  • 1 cotlet porc
  • cateva linguri ulei masline
  • 50 g unt
  • apa
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 crengute oregano
  • 1 crenguta cimbru
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 5 cartofi potriviti curatati de coaja si feliati gros
  • sare
  • unt
  • 1 lingura smantana de gatit

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in apa sarata si o lingura de ulei. Cand sunt fierti (se incearca cu furculita), se iau de pe foc, se scurg de apa si se mixeaza in blender, pana devin o pasta omogena. Se adauga putin cate putin unt, mixand, pana ajunge la consistenta dorita, apoi se amesteca in compozitie o lingura de smantana. Si gata-i puree-ul.

Separat se pregateste cotletul. Se cresteaza cu custitul, dar nu pana jos, ci suficient cat sa se patrunda bine la cuptor si sa poata fi impanat cu jumatati de catei de usturoi, apoi se potriveste de sare si piper. Deasupra se aseaza crengutele de rozmarin, oregano, cimbru. Se aseaza intr-o tava cu ulei de masline si putina apa, se aseaza cateva bucatele mici de unt peste carne, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc potrivit pentru o jumatate de ora. Apoi se indeparteaza folia de aluminiu, se unge cu amestecul de ulei, unt si apa din tava si se baga din nou la cuptor, de data aceasta la foc mic. Din cand in cand se mai scoate si se mai unge cu lichidul din tava. Cand se rumeneste frumos peste tot, se scoate si se serveste cu cartofii piure , alaturi de o salata asortata! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc aromat si puree cu unt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Ardei umpluti cu carne de porc in sos de rosii

Ardeii se spala si li se indeparteaza coada si semintele cu ajutorul unui cutit, taind circular in jurul cozii si avand grija ca acestia sa ramana intregi. Intr-un castron se pun carnea tocata,...

Citeste continuarea

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Postat de Patricia_Iordache_79

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute. Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2011, 14:15
Wooooooooooooooooooooooooooow ,
la 29.07.2011, 14:29
wou
la 29.07.2011, 14:54
bun bun ............dar fazele intermediare ? doar 1 poza?
la 29.07.2011, 15:07
cuvintele ar fi de prisos,asa ca descrierea retetei si imaginile spun tot ce-ar fi de spus.
la 29.07.2011, 15:07
felicitari!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking