Cotlet de porc cu fenicul si orez Thai

Postat de papabundetot in Porc
15 Mar 2014 | 2810 vizualizari
Cotlet de porc cu fenicul si orez Thai

Desi suntem in perioada postului Pastelui,unii dintre noi printre care ma numar si eu,nu reusim neaparat sa respectam acest post pe toata perioada lui,asa ca pentru astazi am pregatit un cotlet de porc la cratita :) cu fenicul si un delicios orez thai.

Ingrediente

  • Am folosit pentru cotlet:
  • 8 felii cotlet de porc fara os
  • 1 buc fenicul
  • 1 catel usturoi
  • 1 tulpina apio
  • sos soia
  • sos tobasco
  • turmenic,
  • chimen macinat,
  • chilly praf,
  • ghimbir macinat
  • sare roz de Himalaya
  • Pentru orez:
  • 1 masura orez,
  • 1 masura si jumatate apa
  • turmenic,
  • sare roz de Himalaya
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Cotlet: am spalat si apoi uscat cu un prosop de hartie cotletele de poc,am spalat si curatat feniculul,telina apio si usturoiul,apoi le-am tocat marunt.Intr-o cratita am pus putin ulei,am adaugat apoi legumele tocate pe care impreuna cu condimentele (chilly,turmenic,chimen macinat,ghimbir),si le-am calit usor pana cand s-au patruns,apoi am adaugat cotletele si le-am lasat cam 2 minute pe fiecare parte.

Am adaugat apoi sosul de soia si tobasco si o cana cu apa si am lasat cotletele sa se patrunda bine si sa scada sosul putin.

Orezul:Am pus intr-o tigaie cu capac o masura de orez,1 masura si jumatate de apa si sare roz de Himalaya,am pus capacul si am lasat orezul sa fiarba 10 minute,apoi am adaugat turmenicul si untul si am stins focul.

Am servit acest preparat alaturi de o delicioasa salata de baby spanac cu rosii si mozzarella,acompaniate cu ulei de masline si putina sare.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu fenicul si orez Thai" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pachetele cu carne de porc (Reteta video)

Postat de Papalapap

Pachetele cu carne de porc (Reteta video)

Taie carnea în bucățele de dimensiuni medii (1) (dacă ai cumpărat cotlete, îndepărtează mai întâi carnea de pe os). Împachetează apoi fiecare bucată...

Citeste continuarea

Coaste afumate cu varza fiarta

Postat de Constelatialeu

Coaste afumate cu varza fiarta

Mai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2014, 18:40
foarte bun
la 15.03.2014, 18:41
la 15.03.2014, 18:42
arata super!!
la 15.03.2014, 18:47
la 15.03.2014, 18:50
Tu numai chestii din astea ''sofisticheisan'' faci..

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking