Cotlet de porc in crusta de condimente

Postat de postavaru in Mezel de casa
19 Noi 2011 | 22625 vizualizari
Cotlet de porc in crusta de condimente

Am vazut aceasta reteta la Edith iar apoi la Gaby. Este o friptura delicioasa la care puteti jongla cu condimentele, in functie de preferinte.

Ingrediente

  • 1 cotlet de porc (~600 g)
  • 4 catei de usutroi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita rasa boia
  • 2 lingurite boabe de piper negru
  • 2 lingurite boabe de piter verde
  • 2 lingurite boabe de coriandru
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 2 lingurite boabe de mustar
  • sare

Mod de preparare

Taiem cotletul pe lungime. Puteti folosi muschiulet de porc si atunci nu mai este nevoie sa il taiati. Condimentam bucatile de cotlet cu sare si piper.

Curatam usturoiul si il pisam. Adaugam uleiul si amestecam bine pana se omogenizeaza apoi adaugam boiaua. Condimentam cu sare si amestecam pana se omogenizeaza.

Ungem bucatile de carne, pe toate partile cu amestecul de usturoi.

Restul condimentelor le amestecam si le impartim pe doua folii de aluminiu. Tavalim fiecare bucata de carne prin amestecul de condimente.

Invelim carnea in floie si o dam la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa ce a stat la frigider desfacem carnea din folie si o punem in tigaia antiaderenta in care am incins putin ulei. Prajim pe fiecare parte cateva minute (atat cat sa-si schimbe culoarea). Intoarcem carnea cu grija, fara sa o intepam cu furculita. Folositi un cleste, astfel nu vor iesi sucurile din cotlet.

Transferam cotletul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit 30-35 de minute.

Scoatem tava din cuptor si lasam sa stea 10 minute apoi portionam.

Servim cotletul cald alaturi de garnitura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in crusta de condimente" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc în crustă de condimente

Postat de diaconta

Cotlet de porc în crustă de condimente

Eu am taiat cotletul pe lungime,obţinând astfel doua bucati mai înguste,mult mai potrivite pentru un platou rece. Pentru ca unii s-ar putea sa înlature crusta de...

Citeste continuarea

Cotlet in crusta de mirodenii

Postat de grasu64

Cotlet in crusta de mirodenii

Nimic mai simplu...rabdare sa aveti!!! Spalam carnea si o stergem cu un prosop de hartie. Spalam si taiem marunt ceapa, usturoiul verde si uscat. Intr-un castron amestecam bine toate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2011, 16:25
bravo uite cine nu posteste....se cinsteste cu cotlet ...si eu vreau, ca nu-s cu postul...de bucate. f bine arata
la 19.11.2011, 16:42
Leguma asta imi place rauuu de tot
la 19.11.2011, 16:48
la 19.11.2011, 16:50
Gaby , iar stai pe invisible ?
la 19.11.2011, 16:50
Arata foarte bine

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking