Ingrediente
- - 1 cotlet, de porc, cu os
- - 1 legatura ceapa verde
- - 1 legatura usturoi verde
- - 1/2 plic condimente de porc
- - 3-4 catei de usturoi
- - cimbru
- - oregano
- - 1/2 legatura marar
- - 1/2 legatura patrunjel
- - sare, piper
- - 1 lingura otet
- - 4-5 linguri vin rosu sec
- - o cana de vin pentru pus in tava
- - 4-5 linguri de ulei de dovleac presat la rece Cardinal
Mod de preparare
Nimic mai simplu...rabdare sa aveti!!!
Spalam carnea si o stergem cu un prosop de hartie. Spalam si taiem marunt ceapa, usturoiul verde si uscat. Intr-un castron amestecam bine toate ingredientele. Cu aceasta compozitie frecam bine cotletul de porc. Punem intr-o punga de plastic cotletul de porc si turnam compozitia de mirodenii peste el. Eu l-am lasat la frigider 24 de ore. (poate sa stea si 3-4 ore)
Dupa ce a stat la frigider il scoatem din punga si il punem intr-un vas termorezistent. Punem peste el toata compozitia de mirodenii din punga in care a fost, avand grija sa fie acoperit uniform. Turnam in tava,nu peste cotlet, cana de vin si o cana de apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins in prealabil, pentru 2-3 ore la foc mic. Dupa acest timp scoatem folia de aluminiu, cu grija sa nu va frigeti si mai lasam la cuptor circa 1 ora ( pana se rumeneste bine)
Timpul de pregatire poate varia in functie de cuptor!!! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet in crusta de mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|