Cotlet de porc in mustar

Postat de AlexJ in Porc
22 Mar 2011 | 5732 vizualizari
Cotlet de porc in mustar

Am văzut că vine primăvara și mi-am adus aminte de gustul grătarelor de astă vară...Vai ce dor îmi este ... Aşa că astăzi pregătim grătare de porc. Știu că mai este mult până la 1Mai , dar se apropie și este bine să ne pregătim din timp pentru ieșitul la iarbă verde.

Ingrediente

  • 8 grătare ( ceafă sau cotlet, nu are importanță)
  • muștar
  • usturoi
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare

Într-un bol faceți un amestec de muștar, ulei de măsline, cimbru și usturoi tocat, sare, piper. Se pune deoparte.

Se taie carnea în bucăți groase cam cât degetul. Se bat ușor cu ciocanul de șnițele. Amestecul de muștar se întinde cu o pensulă pe toată suprafața cărnii, apoi se pune într-un bol , se acoperă și se lasă aprox. 1oră la frigider.

Dacă mergeți la iarbă verde , puteți pregăti carnea de dimineață , o puneți într-o caserolă in lada frigorifică  și până ajungeți la destinație este gata de prăjit.

Dacă vă hotărâți să o gătiți în casă atunci aveți nevoie de o tigaie-grătar în care ați amestecat puțin unt cu ulei de măsline( vor ieși grătarele mai pufoase şi mai moi).

Scoateți carnea de la frigider și așezați-o la prăjit in tigaia încinsă.

La mine a durat cam 8 min. pe fiecare parte.

 În timp ce se prăjea carnea am pregătit și garnitura :orez şi legume la aburi .

Știu că este greu de făcut acest tip de garnitură la iarbă verde, dar la aer curat aceste grătare sunt delicioase alături de  niște cartofi copți în jar.

Si uite așa am mai rezolvat un prânz delicios ( sau poate o zi la iarbă verde??).

POFTĂ BUNĂ !!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in mustar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc cu sos de mustar

Postat de rocsi_1612

Cotlet de porc cu sos de mustar

Spalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele. Usturoiul curatat, il pisati. Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul. Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul...

Citeste continuarea

Cotlet de porc aromatizat

Postat de panacris

Cotlet de porc aromatizat

De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2011, 22:38
Alexandra, incearca si pune pozele mai mari, sunt foarte mici si la incarcare apar neclare/pixelate.

Bine ai venit!
la 22.03.2011, 22:42
Încerc sa modific pozele de vreo doua ore dar nu reușesc..mi-am cam prins urechile ...
Mulțumesc și bine v-am găsit
la 22.03.2011, 22:55
De vizitat te vom vizita, dar pentru ca reteta sa fie aprobata in site trebuie sa aiba cel putin 1 poza de calitate (macar) acceptabila.
la 22.03.2011, 22:59
Am tot incercat sa sterg reteta ca sa pot posta o reteta cu poze de calitate ,dar nu reusesc...este vreo smecherie??
la 22.03.2011, 23:03
Alexandra, nu este nici o smecherie. Intra pe "editeaza" si poti aduce modificarile dorite.

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking