Ingrediente
- cca 1,200 kg cotlet de porc cu slanina si sorici
- condimente pentru carne de porc
- 4-5 fire usturoi verde
- cca 300 ml vin rosu Bordeaux ( statea stingher prin frigider vinul asta si am zis sa nu se plictiseasca singur)
- cca 250 ml apa
- sare
- putin ulei pentru calit
Mod de preparare
Mai intai am scos bucata de cotlet de la congelator si am lasat-o sa se dezghete, apoi am feliat cotletul, dar nu am taiat feliile de tot, am presarat sare si condimente pentru carne de porc. Am pus in tigaia wok putin ulei si am calit bucata de cotlet pe toate partile, apoi am asezat bucata de cotlet intr-o cratita de fonta. Am presarat usturoiul verde taiat marunt, am turnat vinul si apa, am acoperit cu hartie de copt si am bagat cratita la cuptor la foc mic pentru cca 3 ore. Cam asta e toata filozofia. Se poate servi cu orice fel de ganitura, piure, orez, cartofi prajiti, legume sotate, fiecare ce prefera. Si musai ceva acreala langa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la cuptor cu vin si usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|