Cotlet haiducesc la gratar

Postat de Sylvia in Porc
6 Aug 2010 | 11865 vizualizari
Cotlet haiducesc la gratar

Am facut aceasta reteta mai consistenta pentru o destrabalare culinara la pranz, clasicul cotlet la gratat cu cartofi rumeniti si cu salata ….nu cred ca poate sa zica cineva ca nu e bun.

Ingrediente

  •  Pentru cotletul haiducesc avem nevoie de :
  • 3 cotlete de porc cu os dar nu foarte grase, 
  • o lingurita de boia,
  • sare,
  • piper,
  • amestec de ierburi aromate ( coriandru, rozmarin si salvie maruntita),
  • 100 ml vin rosu demisec

Mod de preparare

 Se sareaza cotletul pe ambele parti si se face cu piper si se lasa asa 30 de minute la rece ,apoi se presara peste el boia si ierburi aromate si vinul si se lasa la frigider 30 de minute.

  Dupa 30 de minute il scoatem si intoarcem bucatile de cotlet  si mai adaugam condimente. Vinul se ingroasa de la condimente si in contact cu carnea si va forma un bait mai consistent.

  Dupa ce  a mai stat la frigider minim  30 de minute ( puteti sa il lasati si peste noapte ) se prajeste pe grill la foc mediu sa se patrunda bine carnea.

  Este gata atunci cand este frumos rumenit, daca vreti o culoare frumoasa nu ezitati sa mai presarati putina boia in timp ce se prajeste  . Eu l-am servit cu cartofi taranesti , preparati din cartofi noi rosii taiati bucati mari si fierti in apa cu sare 8 minute si apoi facuti cu sare si boia si prajiti in ulei incins 3 minute.  A  fost un pranz excelent .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet haiducesc la gratar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv rulada din carne tocata cu legume

Postat de timea

Aperitiv rulada din carne tocata cu legume

Tocam carnea si o punem intr-un bol. Cartoful il dam pe razatoarea mica si il scurgem de apa. Morcovul la fel il dam pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul le spalam si le taiem rondele,...

Citeste continuarea

Papricas de porc cu galuste

Postat de timea

Papricas de porc cu galuste

Spalam carnea si o taiem cubulete. Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins.  Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu. Punem doua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2010, 12:12
super ce bine arata ca de altfelt toate retetele tale 5 furcu
la 06.08.2010, 12:13
la 06.08.2010, 12:16
minunat
la 06.08.2010, 12:22
Maaama! Ce "destrabalare culinara" !
la 06.08.2010, 12:30
Vin si eu cu tot arsenalul la masa.Doar se apropie pranzul,nu?

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking