Ingrediente
- 2 cotlete de porc
- 200 g ciuperci
- 100 g sunca
- 1ceapa
- 1pahar vin rosu
- 1borcan rosii in bulion(puse de mine din toamna)
- 2 linguri faina
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- boia dulce
- boia iute
- cimbru
- 1 frunza de dafin
- 3 catei de usturoi mari
Mod de preparare
Cotletele usor batute,condimentate cu sare si piper,le trecem prin faina apoi le prajim si le scoatem pe farfurie;
in uleiul ramas calim sunca taiata suvite,o scoatem,adaugam ciupercile feliate iar dupa ce a scazut apa din ele le scoatem si pe ele;
in tigaie daca nu mai avem ulei mai punem 2 linguri si calim ceapa tocata marunt,adaugam vinul si lasam sa fiarba 1-2 min pana se evapora alcoolul apoi adaugam rosiile pasate si lasam sa fiarba incet;
dupa ce a scazut,adaugam cimbru,boia,dafin,carnea,2 cani cu apa,sare si lasam pe foc acoperit 40 min;
a venit randul ciupercilor sa le adauga,apoi sunca si usturoiul pisat;
mai lasam 5min. apoi servim cu piure de cartofi.
Sa aveti pofta!chiar este buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet tiganesc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|