Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor

Postat de ctlina in Porc
19 Apr 2019 | 2342 vizualizari
Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor

O reteta  rapida si va asigur foarte buna.  Feniculul seamana cu ceapa, cultivandu-se pe toate continentele. Aroma lui aduce cu cea a anasonului, iar frunzele seamana cu mararul. Feniculul are proprietati antiseptice naturale, are capacitatea de a absoarbi gazele intestinale, este sedativ si antiinflamator, analgezic, antispasmic, dar si expectorant. Nu in ultimul rand elimina toxinele, este diuretic, calmeaza tusea si este ideal in dieta diabeticilor. Are actiune antifungica, iar frunzele scad tensiunea. Mai multe aici: http://www.ziare.com/    https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/cotlete-de-porc-cu-legume-fenicul.html #keto #loxcarb

Ingrediente

  • 2 cotlete frumoase de porc - 400 g
  • 1 catel de usturoi
  • 60 g de rosii cherry
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 fenicul-300 g
  • 1 ardel galben
  • 1 dovlecel
  • 20 g de unt pentru gatit
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • boia de ardei

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele.

Taiati feniculul in 4 si ardeiul in lamele. Puneti intr-un vas de cuptor.

Ungeti -le cu 2-3 linguri de ulei, puneti sare si cimbru uscat.

Acoperiti vasul cu o foaie de aluminiu si dati 20 de minute la cuptorul incalzit la 200°C.

Intre timp pregatiti carnea. Tocati marunt usturoiul.

Reveniti usturoiul intr-o tigaie in untul incalzit.

Adaugati canea taiata bucati. Puneti sare, piper si reveniti cateva minute.

Puneti rosiile cherry taiate in 2 si 15 cl de apa. Amestecati si gatiti impreuna pana apa scade- in jur de  8 minute.

Scoateti vasul din cuptor, adaugati dovlecelul curatat si taiat rondele. Varsati deasupra carnea si amestecati.

Dati din nou la cuptor timp de 20 de minute la 180°C, descoperit de data aceasta.

Este gata!

Totul este delicios si carnea se topeste in gura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura

Postat de Patricia_Iordache_79

Pulpa de porc impanata cu usturoi si afumatura

Spalam bucata de carne si o crestam din loc in loc ajutandu-ne de varful unui cutit ascutit.  In fiecare orificiu creat bagam cate un catel de usturoi (daca este prea mare, il taiem in...

Citeste continuarea

Jambon de porc la cuptor

Postat de MotanLaOale

Jambon de porc la cuptor

Bucata de jambon se spala si se cresteaza soriciul in 5-6 locuri Se pune la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe 20-25 minute. Se ia spuma formata. Se pune uleiul intr-o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2019, 18:54
Servesc cotletul....
la 19.04.2019, 18:59
am o reteta pentru tine
la 19.04.2019, 19:07
la 19.04.2019, 19:11
Ce bunătate la tine în farfurie!
la 19.04.2019, 19:17

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking