Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor

Postat de ctlina in Porc
19 Apr 2019 | 2351 vizualizari
Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor

O reteta  rapida si va asigur foarte buna.  Feniculul seamana cu ceapa, cultivandu-se pe toate continentele. Aroma lui aduce cu cea a anasonului, iar frunzele seamana cu mararul. Feniculul are proprietati antiseptice naturale, are capacitatea de a absoarbi gazele intestinale, este sedativ si antiinflamator, analgezic, antispasmic, dar si expectorant. Nu in ultimul rand elimina toxinele, este diuretic, calmeaza tusea si este ideal in dieta diabeticilor. Are actiune antifungica, iar frunzele scad tensiunea. Mai multe aici: http://www.ziare.com/    https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/cotlete-de-porc-cu-legume-fenicul.html #keto #loxcarb

Ingrediente

  • 2 cotlete frumoase de porc - 400 g
  • 1 catel de usturoi
  • 60 g de rosii cherry
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 fenicul-300 g
  • 1 ardel galben
  • 1 dovlecel
  • 20 g de unt pentru gatit
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • boia de ardei

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele.

Taiati feniculul in 4 si ardeiul in lamele. Puneti intr-un vas de cuptor.

Ungeti -le cu 2-3 linguri de ulei, puneti sare si cimbru uscat.

Acoperiti vasul cu o foaie de aluminiu si dati 20 de minute la cuptorul incalzit la 200°C.

Intre timp pregatiti carnea. Tocati marunt usturoiul.

Reveniti usturoiul intr-o tigaie in untul incalzit.

Adaugati canea taiata bucati. Puneti sare, piper si reveniti cateva minute.

Puneti rosiile cherry taiate in 2 si 15 cl de apa. Amestecati si gatiti impreuna pana apa scade- in jur de  8 minute.

Scoateti vasul din cuptor, adaugati dovlecelul curatat si taiat rondele. Varsati deasupra carnea si amestecati.

Dati din nou la cuptor timp de 20 de minute la 180°C, descoperit de data aceasta.

Este gata!

Totul este delicios si carnea se topeste in gura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute traditionale moldovenesti

Postat de momo121

Sarmalute traditionale moldovenesti

Pentru inceput punem carnea tocata intr-un lighean. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem cat mai marunt, apoi o punem peste carne.  Orezul il spalam in apa rece de 2-3 ori si il punem...

Citeste continuarea

Orez prajit

Postat de robert_badica

Orez prajit

Mai întâi, încingem uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă. Tocăm cepele mărunt şi le punem la călit pentru câteva minute. Apoi, tăiem şunca presată...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2019, 18:54
Servesc cotletul....
la 19.04.2019, 18:59
am o reteta pentru tine
la 19.04.2019, 19:07
la 19.04.2019, 19:11
Ce bunătate la tine în farfurie!
la 19.04.2019, 19:17

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking