Ingrediente
- 2 cotlete frumoase de porc - 400 g
- 1 catel de usturoi
- 60 g de rosii cherry
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 fenicul-300 g
- 1 ardel galben
- 1 dovlecel
- 20 g de unt pentru gatit
- sare, piper
- cimbru uscat
- boia de ardei
Mod de preparare
Curatati si spalati legumele.
Taiati feniculul in 4 si ardeiul in lamele. Puneti intr-un vas de cuptor.
Ungeti -le cu 2-3 linguri de ulei, puneti sare si cimbru uscat.
Acoperiti vasul cu o foaie de aluminiu si dati 20 de minute la cuptorul incalzit la 200°C.
Intre timp pregatiti carnea. Tocati marunt usturoiul.
Reveniti usturoiul intr-o tigaie in untul incalzit.
Adaugati canea taiata bucati. Puneti sare, piper si reveniti cateva minute.
Puneti rosiile cherry taiate in 2 si 15 cl de apa. Amestecati si gatiti impreuna pana apa scade- in jur de 8 minute.
Scoateti vasul din cuptor, adaugati dovlecelul curatat si taiat rondele. Varsati deasupra carnea si amestecati.
Dati din nou la cuptor timp de 20 de minute la 180°C, descoperit de data aceasta.
Este gata!
Totul este delicios si carnea se topeste in gura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc cu legume (fenicul, dovlecel si ardei) la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|