Cotlete de porc si cartofi trasi in unt

Postat de AnyCostescu in Porc
15 Oct 2012 | 4271 vizualizari
Cotlete de porc si cartofi trasi in unt

Ingrediente

  • 5 cartofi potriviti ca marime
  • 100 g unt
  • 2 cotlete de porc fara os
  • condimente(cimbru, rozmarin,tarhon,sare,piper, usturoi granulat)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov

Mod de preparare

Cotletele de porc se condimenteaza din belsug si se pun la frigider pt cel putin 1 ora. Dupa ce se marineaza se frig intr-o tigaie pe o parte si pe alta pana se rumenesc putin, apoi se pune ceapa taiata, morcovul si se calesc impreuna. Se pune o cescuta de apa si se lasa sa fiarba inabusit. Daca mai trebuie se completeaza cu apa. In acest timp se curata cartofii se taie in patru pe lungime si se fierb.

Cand carnea e bine patrunsa se lasa sa scada toata apa pana se formeaza un sos si se da deoparte. Cartofii ii scurgem de apa si ii punem intr-o tigaie cu unt. Se pune cimbru, rozmarin, sare si usturoi granulat si se lasa cateva minute. Nu se amesteca cu spatula pt ca se sfarma toti cartofii. Cel mai bine e sa "zgaltaim" tigaia de cateva ori.

Se sevesc cu cotletele si sosul de morcov..si bineinteles cu muraturi :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc si cartofi trasi in unt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ceafa de porc ca la Cluj

Postat de mihaelar63

Ceafa de porc ca la Cluj

 Ceafa de porc se feliaza in bucati grosute . Condimentati carnea cu boiadulce , cea afumata , cimbrisor , piper , pasta de ardei si sare . Masati carnea si o lasati la...

Citeste continuarea

Porc in stil chinezesc (Pork stir fry)

Postat de Bucataras

Porc in stil chinezesc (Pork stir fry)

Pregateste ingredientele pentru stir fry: taie carnea in bucati mici sau fasii, morcovii curatati taie-i rondele, iar ardeiul capia in bucati potrivite. Curata si toaca marunt ghimbirul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2012, 20:42
am mancat da' mi-i foami!
la 15.10.2012, 20:45
mmmm ce pofta mi-ai facut,foarte buni
la 15.10.2012, 20:49
daaaaa
la 15.10.2012, 20:52
ce bunatate
la 15.10.2012, 20:53
Un cotlet, cativa cartofi si sunt satula

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking