Country Style Doughnuts

Postat de vanilla in Dulciuri
10 Noi 2010 | 3873 vizualizari
Country Style Doughnuts

Toama târziu, când oamenii se întorceau de la culesul porumbului bunica facea “ceva de aluat”. Fie scovergi, întorsuri, taşte sau în cele mai multe cazuri “colăcei cu miere de prună şi nucă răzălită”. Îmi aduc aminte mereu de seriozitatea cu care trata lucrurile simple şi de pasiunea ei pentru bucătărie. Pasiune ce probabil ne-a insuflat-o tuturor. Când eram copil, bunica făcea aluatul într-o covată mare de lemn. Acum chiar daca respect cu sfinţeni reţetele ei, gustul nu este niciodata acelaşi ce a fost odată. Ştiu că unele reţete se păstrează în mare secret, dar aceasta e atât de minunată încât nu îi pot refuza gloria pe care o merită.

Ingrediente

1kg de făină

  • 1 pacheţel de drojdie proaspătă
  • 100 ml de lapte
  • 75 de ml de ulei
  • 3 lg de zahăr
  • 1lgţ. de sare
  • Apă călduţă “ca de pită” (aşa spunea buni )
  • Ulei ptr copt
  • Magiun de prună (NU marmeladă)
  • Nucă 

Mod de preparare

Se face o maia din lapte, zahăr , sare şi drojdie. În mijlocul făinii se face o adâncitură unde se toarnă maiaua şi uleiul. Începem să frământăm. Adăugăm şi apă călduţă până când aluatul capătă consitenţa aluatului de pâine, până când devine pufos. Acoperim aluatul cu un prosop de bucătărie şi îl lăsăm la dospit pentru 30-45 de minute, într-un loc călduros.
După ce s-a dospit mai frământăm preţ de 5 minute, iar apoi întindem aluatul pe suprafaţă pudrată cu făină.Decupăm gogoşii şi înainte de ai coace în ulei încins îi mai lăsăm la dospit 5 minute.
La sfârşit îi ungem cu miere de prună şi îi tavălim prin miez de nucă. De adaugat e faptul că eu am “ameţit” nuca în chopper 2 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Country Style Doughnuts" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cozonac cu aluat oparit

Postat de merisor67

Desert cozonac cu aluat oparit

Pentru aluat, este bine să aducem făina în bucătărie de seara și să o cernem. A doua zi, o mai cernem odată, în vasul în care vom frământa aluatul, pentru a fi...

Citeste continuarea

Desert caramele

Postat de mitinita

Desert caramele

Untul se topeste si se adauga laptele condensat. Se tine la foc mic cam 15-20 de minute sau pana cand devine de culoarea caramelului. Se ia de pe foc, se transfera pe o masa de lucru, se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2010, 08:25
sigur sunt bune
la 10.11.2010, 09:17
vreau si eu ce mult imi plac gogosii astia
la 10.11.2010, 09:42
frumoasa introducere.................................bune gogosi.................
la 10.11.2010, 10:36
iam iam iam
la 10.11.2010, 12:05
ce bunatate. Nu am mai mancat de multi ani magiun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking