Cous cous cu sos de rosii servit cu piept de pui

Postat de timea in Pui
12 Mai 2015 | 4515 vizualizari
Cous cous cu sos de rosii servit cu piept de pui

Imi place cuşcuşul si simplu, gatit doar cu legume dar si in varianta aceasta cu sos de rosii. Sper sa va placa si voua reteta mea si sa o incercati si voi.

Ingrediente

  • 1 cana cuşcuş ( am folosit o cana de 200-220 ml)
  • 1 ceapa potrivita
  • o felie ardei verde, o felie ardei rosu, o felie ardei galben
  • un pic de ulei de masline
  • o cana suc de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 linguri sos Thai ( nu e neaparat dar mie imi place mult in combinatia aceasta)
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc verde tocat
  • Servim mancarea cu piept de pui la gratar

Mod de preparare

Punem mai intai cuşcuşul la fiert in apa cu putina sare.

In acest timp punem o tigaie pe foc si picuram in ea un pic de ulei de masline in care calim apoi ceapa si ardeiul tocate marunt.

Turnam peste legumele calite sosul de rosii si lasam sa fiarba cateva minute (4-5) dupa care adaugam usturoiul taiat feliute mici si busuiocul tocat marunt. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba inca aprox 6-8 minute.

Strecuram cuscusul fiert si il adaugam peste sosul de rosii adaugand apoi sosul Thai si sosul de soia.

Pregatim pieptul de pui condimentat la gratar si servim cu garnitura de cuşcuş.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous cu sos de rosii servit cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu portocale la cuptor

Postat de simona72

Pui cu portocale la cuptor

Puiul intreg, se spala atat la exterior cat si la interior, se curata de eventualele pene mici ramase. Se lasa sa se zvante. Intre timp se pregateste marinata: intr-un castronel se pun toate...

Citeste continuarea

Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

Postat de mirela0911

Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

Mai intai se pune apa impreuna cu condimentele pe foc pentru a fierbe. Intr-o cratita larga se pune uleiul, apoi pastele cus-cus. Se lasa putin sa se prajeasca, apoi se toarna apa fierbinte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2015, 20:04
IMi place la nebunie, cu sos de rosii
Daca-i puneai si-un strop de nucsoara...
la 12.05.2015, 20:05
Am auzit ca ne-ai chemat la masa!
la 12.05.2015, 20:06
la 12.05.2015, 20:08
Ina am facut cu ce mi-a trecut prin cap in acel moment ) si cum niciodata nu citesc retete inainte cam ce vezi aici mi-a iesit. Oricum o sa incerc si cu nucsoara
la 12.05.2015, 20:08
hai Rocsi (asa virtual doar, bine? ca nu am nimic de mancare ) )

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking