Ingrediente
- 1 cana cuşcuş ( am folosit o cana de 200-220 ml)
- 1 ceapa potrivita
- o felie ardei verde, o felie ardei rosu, o felie ardei galben
- un pic de ulei de masline
- o cana suc de rosii
- 3-4 catei de usturoi
- 2 lingurite sos de soia
- 2 linguri sos Thai ( nu e neaparat dar mie imi place mult in combinatia aceasta)
- sare si piper dupa gust
- busuioc verde tocat
- Servim mancarea cu piept de pui la gratar
Mod de preparare
Punem mai intai cuşcuşul la fiert in apa cu putina sare.
In acest timp punem o tigaie pe foc si picuram in ea un pic de ulei de masline in care calim apoi ceapa si ardeiul tocate marunt.
Turnam peste legumele calite sosul de rosii si lasam sa fiarba cateva minute (4-5) dupa care adaugam usturoiul taiat feliute mici si busuiocul tocat marunt. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba inca aprox 6-8 minute.
Strecuram cuscusul fiert si il adaugam peste sosul de rosii adaugand apoi sosul Thai si sosul de soia.
Pregatim pieptul de pui condimentat la gratar si servim cu garnitura de cuşcuş.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous cu sos de rosii servit cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|