Ingrediente
- 3 cepe albe
- 1 ceapa rosie
- 3-4 catei usturoi
- 600 gr pulpa de porc
- 2 linguri pasta de ardei
- 50 ml ulei
- sare, piper
- chimen macinat
- 150 gr cous-cous
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare
Carnea o spalam si o taiem cuburi, ceapa si usturoiul, o tocam marunt. Calim ceapa in ulei, pana ce devine sticloasa, apoi adaugam usturoiul, pasta de ardei si carnea. Lasam pe foc incet 5 min, apoi turnam apa, sa cuprinda toata carnea si condimentam cu sare, piper si chimen dupa gust. Lasam sa fiarba la foc mai incet, acoperit cu un capac pe jumatate. Daca a scazut si nu a fiert apa, adaugati apa clocotita.
Intre timp fierbem apa, sa fie 300 ml si un praf de sare, cand a dat in clocot, adaugam cous-cous, luam de pe foc si lasam sa se umfle, dinn cand in cand amestecam sa nu se lipeasca intre ele.
Dupa ce a fiert tocanita, se serveste alaturi de cous-cous si patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu tocana de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|