Pulpe de pui cu sos iutel si cus-cus

Postat de Constelatialeu in Pui
21 Apr 2013 | 4476 vizualizari
Pulpe de pui cu sos iutel si cus-cus

E prima data cand folosesc cus-cus,deci iar am experimentat pe Leutul meu.Dar la cat ii era de foame,dupa vreo 4 ore de baschet,a lins farfuria.....Eu l-am intrebat daca e bun sau ii era doar foame,sincer ca intotdeauna,a zis ca ii e o foame de nu ne vede....Eu m-am declarat multumita,mi-a placut cus-cus-ul asta...mai ales cu sosul iutel...

Ingrediente

  • 2 pulpe mari
  • 250 g cus-cus
  • 300 ml bulion (din camara proprie)
  • 2 capatani de usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite de sos iutel

Mod de preparare

Pulpele se spala se taie in jumatate, intotdeuna o bucata sa fie pentru dusman, poate ii e foame si lui...

Se aseaza in vas de yena, se ung cu ulei, se adauga sare si piper si se pune o cana cu apa. Usturoiul se curata si se taie marunt, adaugandu-se peste pulpe. Se da la cuptor, cand sunt aproape gata se adauga bulionul si sosul iutel si se mai lasa cca 20 minute la foc micut.

Separat se fierbe cus-cus-ul. Se pun la fiert 2 l de apa cu sare, cand incepe sa clocoteasca se adauga cus-cus-ul si se fierbe cca 10-15 minute, apoi se strecoara si se trece prin jet de apa rece.

Se aseaza pe farfurie langa friptura si cu sos cat va lasa sufletul.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sos iutel si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciulama de pui

Postat de licurici_lra

Ciulama de pui

Carnea se spala bine, apoi se portioneaza si se pune la fiert in apa multa. Se spumeaza din cand in cand, iar cand nu mai face spuma, se adauga sare, ceapa intreaga curatata si...

Citeste continuarea

Rulada de pui cu ciuperci si bacon

Postat de rocsi_1612

Rulada de pui cu ciuperci si bacon

Spalam pieptul de pui, il stergem cu servetele si il batem cu un ciocoan de snitele, dar nu foarte tare. Il condimentam cu sare, piper si boia dulce pe toata partile, il dam la frigider o ora....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2013, 20:21
bune pulpitele cu cus cus!
la 21.04.2013, 20:25
la 21.04.2013, 20:25
ffff bune!!!
la 21.04.2013, 20:41
la 21.04.2013, 20:55
Ce rumene si buneee

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking