Pui si cus-cus cu legume

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
29 Ian 2010 | 12523 vizualizari
Pui si cus-cus cu legume

Am pregatit acest fel de manacre pentru prima data dar am fost incantata de rezultat si este usor de pregatit asa ca va impartasesc si acesta reteta daca va tenteaza sa o incercati. Are o aroma aparte, iti da o senzatie aparte care trimite departe cu gandul....la un apus de soare in desert.

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane avem nevoie de : 4 pulpe inferioare de pui 
  • 2 bucati de cotlet porc fara os,
  • o ceapa de marime medie,
  • 2 catei de usturoi,
  • cateva masline verzi fara sambure,
  • un cub aroma de pui,
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete
  • o jumatate de zucchini  taiat  sferturi  de  rondele ,
  • 2 linguri de mazare verde, 
  • 200 grame cuscus ( eu am luat macinat mediu )
  • o lingurita de curcuma,
  • un varf de cutit de pudra de ghimbir,
  • sare,
  • piper, 
  • 3 linguri ulei de masline,
  •  o nuca de unt.

Mod de preparare

  Preparare :  intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline si adaugam bucatile de carne condimentate in prealabil cu sare si piper, punem ceapa tocata marunt, 2 catei de usturoi taiati rondele, condimentam cu curcuma, ghimbir si piper si lasam sa se faca la foc mic.

  Separat punem 450 ml de apa la fiert si adaugam cubul de supa si lasam sa fiarba 5 minute.

  Pregatim legumele, tocam thuchinni, ardeiul rosu, mazare eu am pus din cea congelata ca isi pastreaza foarte bine gustul.

  Punem legumele la calit intr-un vas mic cu o lingura ulei masline si adaugam putina sare si dupa 2-3 minute 50 ml de supa clacotita si lasam la foc mic 5-7 minute. Intre timp adaugam100 ml  supa si la pulpele de pui si punem maslinele taiate rondele si lasam la foc mic, acoperit pentru vreo 10 minute apoi descoperim  si lasam sa scada sosul si sa se rumeneasca bucatile de carne.

  Separat pregatim cuscus-ul , este usor de preparat si nu aveti cum sa dati gres cu el .

   In vasul in care ati facut supa peste supa ramasa clocotita  turnati in ploaie cuscus pana se ingroasa bine ( daca nu intra intreaga cantitate de 200 grame de cuscus nu e nici o problema probabil difera putin de la un sortiment la altul ) amestecand bine cu un tel rotund , goliti intr-un bol si adaugati desupra cat e fierbinte nuca de unt si lasati acoperit 5 minute . Dupa aceea mai amestecati bine sa se omogenizeze si adaugati legumele, amestecand incet sa nu se striveasca .

   Se serveste cald acompaniat de bucatile de carne cu sos, eu am pus o lingura de sos si peste el. Mi-a placut foarte mult, cu siguranta voi repeta aceasta  reteta, poate fi facut si simplu fara legume si cu alte legume, este o buna garnitura la multe fripturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui si cus-cus cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita de ardei copt si piept de pasare, la multicooker

Postat de Ina

Tocanita de ardei copt si piept de pasare, la multicooker

Ardeiul copt se curata de coaja si cotor , rupandu-se in fasii late de 3-4 centimetri. Pieptul de pasare il dezosam si taiem carnea in bucati potrivite pe care te tinem 2 minute in apa...

Citeste continuarea

Tochitura cu mamaliga

Postat de licurici_lra

Tochitura cu mamaliga

Se pune apa cu sare pentru mamaliga. Cand fierbe, se adauga malaiul si se amesteca sa nu se formeze cocoloase, apoi se lasa cateva minute pana fierbe. La sfarsit, se adauga branza rasa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2010, 12:18
la noi nu am vazut cus cus din asta
la 07.05.2010, 12:38
da sylvia, arata demential,
la 07.05.2010, 12:42
Ma bucur ca l-ati vazut. Cred ca este la Cora la faina si gris pe acolo rebuie sa fie .
la 26.12.2010, 19:49
Cred ca din greseala, aceasta reteta a fost trecuta ca facand parte din bucataria marocana!
la 26.12.2010, 20:08
mai ai si ptr mine ca arata super si e tare bun

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking