Covrigei cu branzeturi, in si chimen

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
13 Iul 2014 | 6456 vizualizari
Covrigei cu branzeturi, in si chimen

atunci cand vreau sa fac ordine la branzeturi prin frigider, ma apuc de-o portie de covrigei sau de saratele, cu toata viteza inainte :)).

Ingrediente

  • 150 gr. branza de burduf
  • 150 gr. telemea rasa (de oaie)
  • 150 gr. margarina
  • branza ricotta, 1/2 cutie
  • 100ml lapte caldut
  • faina cat cuprinde (cca 600-650gr.)
  • 3 linguri smantana
  • 1 mana seminte de in
  • 2 oua (pentru uns covrigeii)
  • seminte de chimen
  • sare fina de mare pentru presarat peste covrigei

Mod de preparare

Branza telemea o dam pe razatoare si o pastram pentru presarat peste covrigei.

Aluatul il reparam astfel: amestecam branza de burduf cu margarina (la temperatura camerei),cu ricotta si smantana si laptele caldut.

Adaugam semintele de in, apoi faina si framantam un aluat elastic pe care-l vom lasa 1/2 ora la rece.

Scoatem aluatul, il intindem in foaie de grosimea dorita pe masa infainata, decupam cu forma covrigeii pe care-i vom aseza in tava captusita cu hartie de copt.

Ungem covrigeii cu ou batut, presaram branza telemea rasa, seminte de chimen, sare de mare si ii dam la copt in cuptorul preincalzit la foc iute pana devin aurii.

Ii scoaten din tava, ii lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu branzeturi, in si chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pogacele cu leurda

Postat de sufletista

Pogacele cu leurda

Intr-un bol adaugam faina,sarea,drojdia,amestecam facem o gaura in mijloc adaugam oul batut,smantana,margarina si incepem sa framantam un alaut omogen si nelipicios.(daca este nevoie adaugam apa...

Citeste continuarea

Pinguini

Postat de retetele_tinei

Pinguini

  Morcovul se curata, se spala si se taie rondele. Rondelele se vor taia intr-o parte, in forma de tringhi. Triunghi care mai apoi, se va folosii pentru a crea nasul acestora. Cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2014, 17:09
buni de rontzaiala!
la 13.07.2014, 17:13
Bune rontonale!-:bd
la 13.07.2014, 17:15
bune semintele de in
la 13.07.2014, 17:24
Rontonele
la 13.07.2014, 17:34

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking