Ingrediente
- 1 kg de faina
- 300 grame de untura de casa
- o "manuta "de sare pentru aluat
- 2 oua intregi+1 ou pentru uns covrigii
- 50 grame de drojdie proaspata
- lapte caldut aproximativ 150 ml.
- facultativ putina smantana pentru framantat
Mod de preparare
Faci maiaua din drojdie,zahar si lapte caldut,lasi sa dospeasca bine.
Intre timp pui sarea in faina,amesteci bine,apoi untura(unsoare se zice in partea noastra)si freci bine,ouale si maiaua dospita.
Framanti bine vorba bunicii mele"pana asuda grinda".Cu cat framanti mai bine,ies covrigei mai fini.
Intinzi in foaie nu prea subtiri ca se usuca,nu prea grosi ca ei mai cresc.
Tai cu forma sau poti doar cu cutitul,ungi cu ou deasupra sa capete o culoare frumoasa,presari cu chimen sau sare mare si coci pana devin aurii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei sarati, fragezi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|