Covrigi cu brânză dulce

Postat de diaconta in Dulciuri
2 Dec 2012 | 4900 vizualizari
Covrigi cu brânză dulce

Ingrediente

Pentru covrigi:

  • 250 gr faina
  • 150 gr brânza
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • ½ lingurita praf de copt
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • sare

Pentru glazura:

  • 100 gr zahar pudra
  • lapte

Mod de preparare

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea.

Brânza am amestecat-o cu zaharul si oul batut.Am pus apoi untul topit si aromele.

Am adaugat faina si am amestecat  pâna s-au omogenizat ingredientele.

Trebuie sa obtinem o coca suficient de tare ca sa putem forma covrigii.

Am învelit cu o folie si am pus la frigider jumatate de ora.

Am scos de la frigider si am format 12 bilute aproximativ de aceea si dimensiune.

Fiecare biluta am împartit-o în doua si am format bastonase de aceeasi lungime,pe care le-am împletit si le-am dat forma de covrog unind capetele.

Le-am asezat în tava tapetata cu hârtie de copt.

Am preîncalzit cuptorul apoi am pus tava cu covrigii la cuptor,cam 15-20 de minute pâna când se rumenesc puţin.

Cum de-o vreme nu prea ma înteleg cu cuptorul meu,am lasat focul cam mic asa ca a trebuit sa-i las cam 25 de minute.Din acest mitiv au iesit mai mult crocanti decât pufosi.

I-am scos e un gratar si i-am lasat sa se raceasca.

Pentru glazura am amestecat zaharul cu putin lapte si cu ajutorul unei pensule am glazurat covrigii.

Ma gândeam ca ar fi tocmai potriviti pentru colindatori la Craciun.

 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciocolata calda

Postat de Bucataras

Ciocolata calda

Incepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron. Pune...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu dulceata de gutui

Postat de reisnaor_2006

Desert cornulete cu dulceata de gutui

      Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2012, 10:18
primaaaa...vin sa pap
la 02.12.2012, 10:19
Ni i-ai adus pentru micul dejun? Foarte buni!
la 02.12.2012, 10:26
ai stiut ca m-am trezit mai tarziu
la 02.12.2012, 10:28
Buni covrigeii
la 02.12.2012, 10:38
buni buni

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking