Covrigi cu sare si susan

Postat de Sylvia in Piine
4 Feb 2010 | 11244 vizualizari
Covrigi cu sare si susan

Mi s-a facut dor de covrigii mancati in Romania in perioada studentiei :) si cum aici in Franta nu gasesc asa ceva am incercat sa ii fac eu acasa.

Ingrediente

  • Am facut un aluat clasic de paine doar ca am inlocuit jumatate cantitatea de apa cu lapte, am pus asadar
  • 500 grame de faina  alba,
  • 125 ml apa,
  • 125 ml lapte,
  • 25 grame de drojdie proaspata ,
  • o jumatate lingurita de zahar,
  • o lingurita sare,
  • o lingura ulei de masline

Mod de preparare

    Am facut aluatul cu masina de paine si l-am lasat la dopit ceva mai mult, apoi am modelat  din batonase de aluat covrigii.

    I-am fiert un minut in apa clocotita , pana se ridica la suprafata si se umfla putin.

   Am asezat covrigii pe tava de copt si am presarat pe unii sare mare si pe altii susan si i-am dat la cuptor la  200  de grade pt 20-25 minute, ultimele 5 minute lasati la temp maxima sa se rumeneasca si sa fie crocanti . Cu coptul poate si varia de la un cuptor la altul, adaptati timpul de coacere daca trebuie.

    I-am dat cu putin apa dupa ce i-am scos si abia am asteptat sa se racoreasca putin sa ii mancam    .

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu sare si susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Covrigi de casa

Postat de momo121

Covrigi de casa

 Intr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si...

Citeste continuarea

Covrigei opariti, cu susan

Postat de mirela0911

Covrigei opariti, cu susan

Intr-o craticioara se incalzeste putina apa, se adauga zaharul, 2-3 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Se cerne faina intr-un bol. Se face...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2010, 13:46
Arata bine si mie imi plac foarte mult covrigii,am sa incerc si eu reteta,tinand cont ca aici unde locuiesc eu acuma nu sunt asa ceva.Mersi.

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking