Ingrediente
- Am facut un aluat clasic de paine doar ca am inlocuit jumatate cantitatea de apa cu lapte, am pus asadar
- 500 grame de faina alba,
- 125 ml apa,
- 125 ml lapte,
- 25 grame de drojdie proaspata ,
- o jumatate lingurita de zahar,
- o lingurita sare,
- o lingura ulei de masline
Mod de preparare
Am facut aluatul cu masina de paine si l-am lasat la dopit ceva mai mult, apoi am modelat din batonase de aluat covrigii.
I-am fiert un minut in apa clocotita , pana se ridica la suprafata si se umfla putin.
Am asezat covrigii pe tava de copt si am presarat pe unii sare mare si pe altii susan si i-am dat la cuptor la 200 de grade pt 20-25 minute, ultimele 5 minute lasati la temp maxima sa se rumeneasca si sa fie crocanti . Cu coptul poate si varia de la un cuptor la altul, adaptati timpul de coacere daca trebuie.
I-am dat cu putin apa dupa ce i-am scos si abia am asteptat sa se racoreasca putin sa ii mancam .
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu sare si susan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|