Covrigi pufosi cu faina si seminte de in

Postat de Valclaudia in Piine
22 Mai 2017 | 2620 vizualizari
Covrigi pufosi cu faina si seminte de in

reteta pentru picnic

Ingrediente

  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 2 linguri faina de in
  • 3 linguri seminte de in
  • 50 ml ulei
  • 750 gr faina de tip 650
  • 750 ml apa calduta
  • pentru presarat deasupra putina sare si seminte de in

Mod de preparare

Zdrobim intr-un vas, drojdia intre degete, adaugam sarea si zaharul.

Amestecam pana devine lichida, adaugam faina de in, apa calduta, uleiul, semintele de in si faina de tip 650.

Vom obtine un aluat usor uleios pe care il vom imparti in 15 bucati de marime aproximativ egala.

Preincalzim cuptorul la 50 grade C.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Modelam aluatul in forma de covrigi, ii asezam in tavi si presaram putina sare peste ei si seminte de in.

Dam tavile la cuptor pentru 30 minute, ii lasam la dospit, apoi ridicam temperatura la 175 grade C, pornim functia de coacere cu ventilatie si lasam covrigii la rumenit, in jur de 35 minute.

Scoatem covrigii din cuptor si din tava pe un gratar.

Ii servim fierbinti sau reci, acasa, la scoala sau la munca, in parc sau la picnic in asteptarea gratarului :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi pufosi cu faina si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine cu lapte

Postat de Ina

Paine cu lapte

Dizolvam drojdia in 50 ml apa calda ( sau lapte cald ) in care amestecam o lingurita de zahar si doua linguri cu faina alba ( din cele 600 g ). Omogenizam pentru eliminarea cocoloaselor si lasam...

Citeste continuarea

Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

Postat de mirela0911

Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

Se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amestea bine si se lasa la activat timp de 10 minute. In bolul mixerului se pune faina cernuta, sarea si oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.05.2017, 06:43
Buni, foarte buni! numai buni de pachetel la scoala..
la 22.05.2017, 08:35
la 22.05.2017, 08:41
Ce buni ar fi acum!
la 22.05.2017, 09:08
Foarte buni!
la 22.05.2017, 10:53
Ce pufosi sunt!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking