Cozonac altfel

Postat de panacris in Prajituri
26 Apr 2011 | 4939 vizualizari
Cozonac altfel

Ingrediente

  • faina 500 gr.
  • drojdie 40 gr. (sau 4 lingurite drojdie uscata)
  • zahar 60 gr. (4 linguri)
  • ulei sau unt 50 ml.
  • galbenusuri 5 bucati
  • lapte 300 ml
  • praf de sare
  • coaja de lamaie, esenta rom
  • zahar vanilat
  • nuca maruntita 150 gr.
  • zahar 50 gr.+zahar vanilat

Mod de preparare

Am pregatit aluatul la masina de paine, (ajutorul nr. 1 in familie la aluaturile dospite!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la programul de aluat, cel de 1 ora si jumatate. Si am supravegheat pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau ulei daca e prea tare.

Dupa ce a crescut aluatul l-am rasturnat pe masa de lucru. Intr-un castronel am amestecat cele doua tipuri de zahar si nuca. Intr-o cescuta am pus putin ulei. Cu mainile umezite in ulei am rupt bucatele de coca pe care le-am tavalit prin amestecul de nuca. Le-am asezat intr-o forma rotunda cu gaura le mijloc (aceasta fiind tapetata cu unt si faina in prealabil!) in doua sau trei straturi depinde cat de mare e forma. Am lasat din nou la crescut cca. 30 minute acoperit cu un servet. Am pus la cuptorul preincalzit, cca. 40 minute la foc mic.

A iesit o nebunie. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac altfel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Amandine

Postat de bylaura

Amandine

Pentru blat , se separa ouale.  Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Peste acestea se adauga galbenusurile...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere si nuca

Postat de Sim0naWorld

Prajitura cu mere si nuca

Untul moale l-am frecat cu zaharul. Am adaugat pe rand ouale, praful de sare, branza de vaci, faina cernuta si amestecata cu praful de copt , praful de budinca si smantana lichida.. Merele le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2011, 10:50
bun bun
la 26.04.2011, 11:09
tare bun vreau si eu!!!!!!!!
la 26.04.2011, 11:11
imi place cum arata si sigur si la gust e bun bun
la 26.04.2011, 11:30
Foarte frumos.
la 26.04.2011, 12:06

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking