Cozonac cu multa nuca de post

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
10 Dec 2010 | 7773 vizualizari
Cozonac cu multa nuca de post

Ingrediente

  • aluat:
  • 3 linguri margarina
  • 200 gr zahar
  • 1 cana si jumatate apa minerala
  • coaja de portocala 
  • 1 cub drojdie(25 gr)
  • 1 esenta vanilie
  • 1 strop colorant galben
  • 1 kg si 100 gr faina
  • umplutura:
  • 1 castron plin cu miez de nuca
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • lapte de soia pentru inmuiat
  • 2 linguri cacao
  • 5-6 linguri zahar pudra
  • sirop:
  • 1 lingura zahar
  • jumatate cana apa

Mod de preparare

Aluatul:

mixam margarina(care sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana ce acesta se topeste.

adaugam apa minerala.

apoi punem drojdia,pe care o frecam inainte cu o lingurita zahar.

punem si coaja de portocala,esenta si colorantul.

le omogenizam bine apoi incepem sa adaugam faina treptat ,pana ce acesta devine nelipicios.

dupa ce l-am framantat bine il lasam la dospit la loc cald si acoperit.

pregatim umplutura:

dam miezul de nuca pe masina.

apoi il amestecam cu esenta,zaharul vanilat,cacaoa,zaharul pudra iar la urma lapte de soia,atat cat este necesar,pana cand nuca este inmuiata suficient.

presaram pe masa de lucru niste faina.

rupem o bucata aluat,il intindem cu sucitorul,il ungem cu multa crema apoi il rulam.

tavile de cozonac(mie mi-au iesit 2 cozonaci) le ungem cu putin ulei si le punem hartie de copt.

asezam cozonacii rulati in tavi.

ii mai lasam 15 minute la crescut si in tava.

facem siropul:

punem 1 lingura de zahar la caramelizat si il stingem cu ulei.

il lasam pe foc pana se topeste zaharul,apoi il dam deoparte.

ungem cozonacii bine,cu acest sirop si ii dam la cuptor,dar sa fie preincalzit.

ii lasam la foc potrivit pana ce sunt copti.

cand sunt gata,ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca.

pofta buna!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu multa nuca de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Blatul: Albusurile se scot de la congelator inainte cu o zi pentru a se putea dezgheta. Se presara un praf de sare si se mixeaza. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine...

Citeste continuarea

Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Postat de rocsi_1612

Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Prajiturelele: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati untul, mixati, apoi adaugati gemul de caise, laptele si vanilia. Cerneti faina cu cacaua si praful de copt, le incorporati in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2010, 20:47
rocsi ,sunt prima ce bine,ca pap destul
la 10.12.2010, 20:51
rocsi ,unde sunt furculitele ma voi intoarce pana le gasesc.pup
la 10.12.2010, 22:30
lasa ca le-am pus eu
la 10.12.2010, 22:33
cu nuca
la 10.12.2010, 22:38
Vaaaaaaaaaaaaaaai de mine ce de crema, asa-mi place cu multa crema. Eu am facut cuib de viespi si mi-a placut enorm ca era crema multa, la cozonaci nu prea merge ca nu cresc daca au multa crema. Arata senzational. As manca si eu vreo 2 dar sa-i framante altu

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking