Cozonac cu nuca, mac si rahat

Postat de cristina1985 in Prajituri
27 Sep 2014 | 8877 vizualizari
Cozonac cu nuca, mac si rahat

Ies patru cozonaci (2 cu rahat).Raman 2 albusuri.

Ingrediente

  • 1,2 kg faina
  • 250 gr zahar +200 gr
  • 6 oua+1 galbenus(pentru uns )
  • 175 ml ulei
  • 400 ml lapte+3 lg
  • 60 gr drojdie
  • sare
  • coaja de la 2 lamai si 2 portocale
  • esenta vanilie, esenta rom
  • 1 kg rahat
  • 250 gr mac macinat
  • 300 gr nuca

Mod de preparare

Se face maiaua:se fierbe laptele (tot) cu  250 gr zahar.Cand se topeste zaharul  se lasa la racit. Cand e caldut se adauga drojdia. Se pun galbenusurile , uleiul caldut , sare , coaja de la lamai si portocale si faina , pe rand.Se framanta pana devine elastic (1 ora).Se lasa la cald aluatul, cu prosop peste, timp de 2 ore.

Albusurile(4) se bat spuma si se amesteca cu zaharul (200 gr).Se mixeaza , dupa care se imparte in 2. Jumatate se amesteca cu nuca macinata , jumatate cu mac macinat.

Din 4 cozonaci, 2 ies cu rahat,1  cu nuca ,1 cu mac.

Se pun in formele unse si tapetate cu faina si se  mai lasa la crescut 2 ore si jumatate.Se ung cu galbenus de ou sau cu cele 2 albusuri ramase.

La cuptor cozonacii (2-atat incap) se tin 1 ora si jumatate, deci 4 in  3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca, mac si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert cozonaci cu aluat oparit umpluti cu nuca, mac si rahat

Postat de mirela0911

Desert cozonaci cu aluat oparit umpluti cu nuca, mac si rahat

Se incalzesc 150 ml lapte si se pune 1 lg faina, 1 lgt zahar si drojdia. Se amesteca bine apoi se acopera si se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se face o adancitura in...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu dovleac

Postat de sufletista

Desert cozonac cu dovleac

Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc. Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia, le adaugam in mijlocul fainii si lasam pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2014, 23:14
bun bun
la 28.09.2014, 08:35
Ce frumosi sunt!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking