Ingrediente
- 1,2 kg faina
- 250 gr zahar +200 gr
- 6 oua+1 galbenus(pentru uns )
- 175 ml ulei
- 400 ml lapte+3 lg
- 60 gr drojdie
- sare
- coaja de la 2 lamai si 2 portocale
- esenta vanilie, esenta rom
- 1 kg rahat
- 250 gr mac macinat
- 300 gr nuca
Mod de preparare
Se face maiaua:se fierbe laptele (tot) cu 250 gr zahar.Cand se topeste zaharul se lasa la racit. Cand e caldut se adauga drojdia. Se pun galbenusurile , uleiul caldut , sare , coaja de la lamai si portocale si faina , pe rand.Se framanta pana devine elastic (1 ora).Se lasa la cald aluatul, cu prosop peste, timp de 2 ore.
Albusurile(4) se bat spuma si se amesteca cu zaharul (200 gr).Se mixeaza , dupa care se imparte in 2. Jumatate se amesteca cu nuca macinata , jumatate cu mac macinat.
Din 4 cozonaci, 2 ies cu rahat,1 cu nuca ,1 cu mac.
Se pun in formele unse si tapetate cu faina si se mai lasa la crescut 2 ore si jumatate.Se ung cu galbenus de ou sau cu cele 2 albusuri ramase.
La cuptor cozonacii (2-atat incap) se tin 1 ora si jumatate, deci 4 in 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca, mac si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|