Cozonac cu nucă şi rahat

Postat de alice_ciobanu in Dulciuri
2 Mai 2011 | 6446 vizualizari
Cozonac cu nucă şi rahat

Am făcut cozonac cu nucă şi rahat, folosind pentru aluatul din care am făcut şi Melcii cu scorţişoară, pentru că mi-a plăcut aluatul puhav şi care nu se usucă foarte repede.

Ingrediente

  • Pentru aluat: 
  • 2 ouă
  • 10 gr. drojdie
  • 60 gr. unt
  • 200 ml lapte
  • 100 gr. zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • coajă portocala
  • 550 gr făină
  • Pentru umplutură:
  • nucă măcinată
  • cîteva linguri de zahăr (depinde cât de dulce vă place)
  • un plic de zahăr vanilat
  • 3 linguri de cacao
  • lapte cât pentru a omogeniza totul
  • câteva bucăţele de rahat, tăiate fâşii 
  • Pentru uns:
  • un gălbenuş de ou
  • 2 linguri lapte     

Mod de preparare

Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte călduţ şi puţină făină. Am obţinut în felul aceste maiaua, pe care o lăsăm puţin la crescut, la loc călduţ. Apoi punem în cuva maşinii de pâine... maiaua, ouăle întregi, restul de zahăr, laptele călduţ, untul care a fost topit şi răcit, în prealabil. Apoi adăugăm făina amestecată cu sarea. Setăm maşina de pâine pe programul special pentru frământat şi dospit, fără coacere... şi ne vedem de alte treburi. Altfel frământâm totul până obţinem un aluat elastic şi lăsăm la crescut la loc cald.

Când e crescut bine, se răstoarnă aluatul pe masă şi se imparte în două. Luăm o bucată şi o împărţin iar în două bucăţi egale.

Luăm câte o bucată şi întindem cu sucitorul o foaie cam de 1,5 cm grosime. Se pune umplutură de nuci  şi cacao şi câteva bucăţele de rahat tăiat. Se rulează strâns. Repetăm operaţiunea.

Apoi luăm cele doua rulouri umplute şi le impletim unul cu celălalt. Punem în tava de copt, şi lăsăm la loc cald cam 20-30 minute.

Apoi ungem cu gălbenuşul de ou amestecat cu lapte şi dăm la cuptorul încins cam 40 minute, până se rumeneşte frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nucă şi rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2011, 13:39
bun bun
la 02.05.2011, 13:41
asa! MUUUULTA nuca
la 02.05.2011, 13:41
Bun aluatul asta!
la 02.05.2011, 13:45
e asa cum imi place mie cu multa umpluturaaaaa
la 02.05.2011, 13:47

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking