Cozonac cu rahat si ciocolata

Postat de eduard_09 in Dulciuri
11 Dec 2013 | 2755 vizualizari
Cozonac cu rahat si ciocolata

Multumesc Alina pentru reteta

Ingrediente

  • Maia
  • 800 ml lapte
  • 1 cub drojdie(50 g)
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri faina
  • Aluat
  • 1400 g faina(pentru cozonaci)
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 250 g smantana
  • 250 ml ulei
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 600 g rahat
  • 100 g ciocolata
  • Uns
  • 1galbenus
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Maiaua - intr-un vas amestecam laptele caldut cu zaharul,faina si drojdia,acoperim si lasam la dospit 30 minute.

Aluatul - intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana. 100 ml ulei, coaja de portocala, lamaie, adaugam maiaua amestecand pana ce se omogenizeaza. Faina o cernem intr-un vas mai mare, facem gaura in mijloc si adaugam compozitia de galbenusuri, framantam cca 15 minute umezind mainele cu restul de ulei.

Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in 3 parti egale. Intindem fiecare bucata de aluat pe masa unsa cu ulei. Adaugam rahat, ciocolata taiata cubulete si rulam. Asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 30 minute. Repetam pana terminam aluatul.

Ungem cozonacii cu oul amestecat cu laptele si zaharul. Dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos, cca 60 minute. Lasam sa se raceasca bine dupa care ii putem felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Se cern 500 g faina intr-un castron mare. Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2013, 14:27
bun
la 11.12.2013, 14:39
Mai,mai tare harnicuta ai fost!
la 11.12.2013, 15:33
Bun
la 11.12.2013, 15:33
bun tare
la 11.12.2013, 16:37
ce bunatate !

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking