Cozonac cu rahat si stafide

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
28 Dec 2012 | 14138 vizualizari
Cozonac cu rahat si stafide

Azi am poftit la cozonac cu lapte asa ca am facut cozonac! La rugamintea baiatului am facut un cozonac fara nuca si m-am inspirat de la Timea! A iesit foarte bun!

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 30 g drojdie
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 230 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 60 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 300 g rahat
  • 100 g stafide
  • un galbenus pentru uns

Mod de preparare

Drojdia se pune la dospit cu 100ml lapte caldut, o lingurita zahar si o lingura de faina 10-15 minute.

Intr-un castron mare se amesteca faina cu sarea si coaja rasa de la lamaie si portocala!

Se toarna drojdia dospita in castron si se amesteca cu mana.

Se adauga ouale batute si se amesteca in continuare.

Se adauga treptat si laptele cald ramas in care am dizolvat zaharul si zaharul vanilat si se framanta in continuare.

La sfarsit se adauga la framantat si uleiul treptat si se framanta pana ce uleiul este incorporat si aluatul nu se mai lipeste de maini!

Se acopera cu un prosop si se pune la loc cald si fara curent pentru o ora, o ora si jumatate.

Rahatul se taie bucati mici si se tavaleste in zahar pudra sa nu se lipeasca.

Stafidele se pun la hidratat in apa calduta.

Aluatul se imparte in patru (eu am vrut sa fac doi cozonaci mai mici) si pe masa unsa cu ulei se intind foi pe rand.

Eu pe doua am pus rahat si pe doua stafide.

Le-am rasucit una  cu rahat cu una cu stafide si le-am pus in tava unsa cu ulei.

Se mai lasa la crescut 30 de minute.

Se ung cu galbenus batut cu o lingura de lapte si se introduc in cuptor pentru 35-40 minute.

Cand sunt rumeniti frumos se scot si se lasa la racit.

Se scot din tava si se feliaza.

Cu lapte sunt foarte buni!

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2012, 19:22
Va invit la cozonac cu lapte. Este caldut!
la 28.12.2012, 19:22
uite cine a fost harnicut
la 28.12.2012, 19:22
la 28.12.2012, 19:23
motanel a zis nu fac! nu fac! sh-o facut di tati
la 28.12.2012, 19:24
Vin!!! Ca tot e frig afara!

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking