Ingrediente
- 600 g faina
- 200 ml lapte de soia
- 100 ml suc de portocale
- 7g drojdie uscata
- 3 linguri zahar
- ½ lingurita sare
- 50 ml ulei
- Vanilie
- Coaja de potocala
- 300 g rahat
- Putin lapte de soia si miere pentru uns deasupra
Mod de preparare
Am încalzit laptele de soia cu zaharul, apoi am pus drojdia si l-am lasat 10 minute.
Intr-un castron am pus faina si sarea, am facut o adâncitura în care am pus amestecul de drojdie si lapte.
Am adaugat sucul de portocala, vanilia, coaja de portocala si am început sa framânt.
Daca mai e nevoie mai adaugati lapte sau faina, dupa caz.
La final am adaugat si uleiul.
Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic si nelipicios.
L-am pus într-un vas, l-am acoperit cu un servet curat si l-am lasat la dospit pâna si-a dublat volumul.
Am împartit aluatul în doua si am întins doua foi pe care am presarat rahat.
Le-am rulat si apoi le-am împletit.
Am asezat aluatul într-o tava de chec unsa cu unt si l-am mai lasat sa dospeasca 15 minute.
Am uns cu lapte de soia deasupra si l-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.
La final l-am uns si cu putina miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat,de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|