Ingrediente
- 100ml lapte
- 3 oua
- 1/2 lingurita sare
- 7 linguri zahar
- 160gr unt moale
- 420gr faina
- 1 plic de drojdie
- vanilie
- cubulete de curmale
- ciocolata de tot felul taiata bucatele mici
- fondant
Mod de preparare
Se framinta toate ingredientele, mai putin curmalele, ciocolata si fondantul. Se lasa la crescut 20 min, se mai framinta putin si se intinde o foaie dreptunghiulara cu o latura cit lungimea tavii de cozonac.
Se presara curmalele si ciocolata, se ruleaza, se rasuceste putin daca e mai mare decit tava si se lasa la crescut 30 min.
Se pune in cuptorul incins la 180grade pina se rumeneste.
Cind s-a racit, cozonacul se stropeste cu mult fondant diluat cu foarte putina apa si se serveste dupa ce glazura s-a uscat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac, curmale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|