Cozonac, curmale si ciocolata

Postat de cccris in Prajituri
19 Mar 2010 | 5132 vizualizari
Cozonac, curmale si ciocolata

E o reteta de la masina de paine imbunatatita dupa gusturile mele. Nu se cheama cozonac, dar e la fel la gust si aluat.

Ingrediente

  • 100ml lapte
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 7 linguri zahar
  • 160gr unt moale
  • 420gr faina
  • 1 plic de drojdie
  • vanilie
  • cubulete de curmale
  • ciocolata de tot felul taiata bucatele mici
  • fondant

Mod de preparare

Se framinta toate ingredientele, mai putin curmalele, ciocolata si fondantul. Se lasa la crescut 20 min, se mai framinta putin si se intinde o foaie dreptunghiulara cu o latura cit lungimea tavii de cozonac.

Se presara curmalele si ciocolata, se ruleaza, se rasuceste putin daca e mai mare decit tava si se lasa la crescut 30 min.

Se pune in cuptorul incins la 180grade pina se rumeneste.

Cind s-a racit, cozonacul se stropeste cu mult fondant diluat cu foarte putina apa si se serveste dupa ce glazura s-a uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac, curmale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata

Postat de merisor67

Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata

Am pregatit mai intai maiaua frecand drojdia cu doua linguri de zahar  pana la diluarea acesteia, apoi am pus cam 150 ml lapte caldut si o mana de faina. Am omogenizat, am acoperit cu...

Citeste continuarea

Prajitura pufoasa si aromata cu fructe si seminte

Postat de Valclaudia

Prajitura pufoasa si aromata cu fructe si seminte

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Spalam fructele, le stergem cu servetele absorbante de apa, apoi le feliem. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2010, 15:51
yamiiiiii
la 19.03.2010, 16:13
vai dar ce bine arata!
la 19.03.2010, 18:15
multumesc!
la 17.06.2021, 11:39

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking