Ingrediente
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 4 linguri ulei
- coaja rasa de la jumatate de lamaie
- 150 gr zahar
- un varf cutit sare
- 250 ml apa calduta
- esenta rom
Umplutura :
- 2 linguri cacao
- 2 linguri nuca cocos
- esenta rom
- 2 linguri rase zahar pudra
- 100 ml apa
Pt uns deasupra:
- 50 ml apa
- 4 linguri ulei
- 3 linguri zahar
Mod de preparare
Pt aluat:
- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute
- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul
- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este navoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora
- dupa ce a crescut il intindem pe masa si punem umplutura obtinuta prin amestecarea ingredientelor si o intindem pe toata suprafata aluatului
- rulam si asezam in tava unsa cu ulei
- mai lasam la crescut 30 minute, dupa care ungem cu siropul obtinut din amestecarea ingredientelor si dam la cuptor la foc potrivit 45-50 min sau pana se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|