Ingrediente
- 500 g faina
- un praf de sare
- 1 plic drojdie uscata
- 100g zahar
- 2 oua
- 150 ml lapte
- coaja rasa de la 1 lamaie (optional)
- 50 g unt sau margarina
- Pentru umplutura:
- 80 g zahar
- 2 linguri de scortisoara
- Pentru uns:
- 80 g unt topit
- scortisoara sau zahar vanilat
Mod de preparare
Incepem cu aluatul: punem faina intr-un bol cu un praf de sare, separat facem maiaua din plicul de drojdie cu cateva linguri de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina si o lasam aprox. 10 min. Intre timp batem ouale cu restul de zahar.
In bolul cu faina facem o gaura in mijloc si punem drojdia, apoi laptele caldut si ouale batute bine cu zaharul si coaja de lamaie. Framantam bine pana obtinem se incorporeaza toata faina si adaugam treptat untul topit dar nu fierbinte. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intindem o foaie de aluat in forma dreptunghiulara si ungem toata suprafata cu margarina si presaram zaharul amestecat cu scortisoara. Pe urma taiem aluatul in patrate egale, dar atentie sa fie mai mici ca tava ca ele o sa mai creasca, sifiecare patrat il punem unul peste altul si il asezam in tava, tapetata cu hartie de copt.
Este bine daca aveti o tava mai mare de cozonac, eu am avut mica si le-am ingramadit de a crescut foarte tare :D Dupa ce ati asezat in tava ungeti suprafata cu unt si presarati putina scortisoara deasupra. Bagam tava la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|