Cozonac floare umplut cu finetti

Postat de Oana in Dulciuri
12 Dec 2014 | 23468 vizualizari
Cozonac floare umplut cu finetti

Nu i-am rezistat pana nu l-am facut! Acum tzopai pe langa el sa se raceasca mai repede :))))

Ingrediente

  • 125 ml lapte caldut
  • 60 gr unt topit
  • 1 galbenus+ un ou intreg
  • 75 gr zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de rom
  • 350 gr faina
  • 1 lingurita de drojdie uscata
  • finetti pentru umplutura
  • un ou batut pentru uns
  • zahar brun pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Am pus toate ingredientele pentru aluat la robot si le-am lasat la framantat 15-20 de minute. Am pus apoi aluatul la crescut intr-un bol curat, intr-un loc cald si acoperit cu un prosop. A crescut timp de o ora. L-am impartit apoi in 4 bile. Pe o hartie de copt am intins prima foaie, cu ajutorul unui fund rotund de forma detasabila am presat putin pe aluat pentru a-i trasa conturul si am uns cu finetii in interiorul cercului. Am intins apoi a doua foaie, am pus-o deasupra, peste prima foaie unsa cu finetti, am presat deasupra din nou cu cercul si am uns cu finetti in interior. Am procedat la fel si cu a treia foaie si am pus apoi deasupra a patra foaie. Am pus cercul deasupra si am taiat cu un cutit bine ascutit marginile in jurul cercului. 

Am pus in centru un pahar si am taiat cu cutitul din centru in exterior in 12 fasii. Am luat cate doua fasii si le-am intors spre exterior, formand petalele florii.

Iata aici detalii despre modul de preparare al florii, reteta Clementinei :), cu poze pas cu pas.

Am mutat floarea intr-o tava rotunda de tarta, putin mai mare si am lasat-o acoperita cu un prosop sa mai creasca 30 de minute.

Am uns apoi cu ou batut si am presarat zahar brun. Am copt-o in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, aporximativ 25 de minute. Coaceti cozonacul floare pana se rumeneste frumos.

Lasati apoi la racit si serviti cu maaaare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare umplut cu finetti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite inimoase

Postat de RuxyRux

Clatite inimoase

  Se mixeaza ouale cu un praf de sare( 30 sec) apoi cu zaharul, vanilia, coaja de portocala jumatate din cantitatea de  lapte, amidonul, faina, praful de copt, cealalta jumatate din...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu aluat oparit si smantana

Postat de katty

Desert cozonac cu aluat oparit si smantana

Intr-un castron punem 2 linguri de faina. Turnam peste ea putin lapte clocotit si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.Adaugam si o lingurita de zahar si o lasam sa se racoreasca. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2014, 17:34
Buna tare
la 12.12.2014, 17:59
la 12.12.2014, 18:02
Hi,hi
la 12.12.2014, 18:02
Frumoase poze ai facut Cleme, eu nu am avut cand....
la 12.12.2014, 18:19
Frumos cozonac!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking