Cozonac impletit cu fructe uscate si migdale

Postat de Corina33 in Dulciuri
3 Mai 2013 | 5005 vizualizari
Cozonac impletit cu fructe uscate si migdale

M-am inspirat iar de pe un sait unguresc.....fac unguroaicele astea o mancare dom'le ! Am zis ca fac doar unul, pana la urma facui doi, al doilea l-am facut cadou. Ce sa va mai spun, l-as lauda dar nu l-am gustat, e foarte pufos , mai multe sa o intrebati pe Eliza, ca ea a mancat deja :D

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 50 g stafide
  • 50 g caise uscate
  • 50 g migdale
  • 1 galbenus pentru uns deasupra

Mod de preparare

Pentru inceput va spun ca faina 000 eu nu am gasit pe aici asa ca gatesc cu faina tip 450,  ce-o fi insemnand asta, nu stiu! :) In al doilea rand trebuie sa va marturisesc ca nu am cernut-o deloc, ca nu am cu ce :))

Deci: se amesteca faina cu praful de sare si cu drojdia uscata. Laptele se incalzeste putin si se amesteca cu zaharul si untul pana acestea se topesc. Oul se bate bine si se amesteca cu putin lapte. Se toarna toate peste faina si se framanta bine 10-15 minute, daca aveti "ajutor" ca mine, dureaza putin mai mult :) Rezulta un aluat moale, nelipicios, care se pudreaza cu putina faina si se acopera cu un prosop, apoi se lasa sa dospeasca la loc caldut o ora si un pic, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se toaca caisele si impreuna cu stafidele se pun la inmuiat in apa calduta. Separat se pun la inmuiat si migdalele, dupa care se decojesc si se toaca. Lasam deoparte o lingura de migdale tocate pentru presarat deasupra.

Se imparte aluatul in 3 parti aproximativ egale, eu l-am cantarit, avea aproape 300 g fiecare. Se intinde cate o foaie dreptunghiulara, mai mult lunga decat lata, se presata cu amestec de fructe si migdale si se ruleaza usor. Cele trei rulouri se impletesc usor, lipindu-le capetele. 

Se aseaza cozonacul intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si se acopera, lasandu-l sa mai creasca - tot la loc caldut - cel putin 30 de minute. Se unge cu galbenus deasupra si se presara cu migdale, inainte de a-l coace in cuptorul preincalzit 45-60 de minute la 180 de grade. 

Se scoate din cuptor si se lasa in tava la racit 10 minute, dupa care se scoate pe un gratar. Se taie cand s-a racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit cu fructe uscate si migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura cu crema de ciocolata si banane

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu crema de ciocolata si banane

Blat : Am folosit tava mare de la aragaz ( aragazele astea noi, sunt mai mari decat cele clasice, deci tava este mare, n-am masurat-o, ca n-am gasit ruleta), pe care am tapetat-o cu hartie de...

Citeste continuarea

Desert placinte Bostanei

Postat de RODIMUR

Desert placinte Bostanei

Pentru aluat, se pune făina albă în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul, untul moale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2013, 20:45
delicios
la 03.05.2013, 20:46
A iesit super
la 03.05.2013, 20:52
la 03.05.2013, 20:58
frumos
la 03.05.2013, 20:58
o frumusete, pur si simplu excelent

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking