Cozonac pufos si delicios

Postat de sabiradu in Prajituri
29 Ian 2013 | 29041 vizualizari
Cozonac pufos si delicios

Dupa o retete grozav de muncita am descoperit o minunatie care creste si da rezultat garantat .

Ingrediente

  • 2 kg faina plus cca 200 g in functie de faina folosita de preferat cea de prajituri cu trei nule
  • 650 g zahar
  • coaja de la 2 lamai
  • 7 oua
  • 4 plicuri drojdie uscata
  • 150 -200 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1,200 litri lapte
  • Umplutura :
  • 300 g nuca
  • 500 g rahat
  • 3-4 linguri de cacao
  • 200 g stafide

Mod de preparare

Nuca se toaca grosier ,se amesteca cu cacao si zahar (cca 150 g) si apoi cu stafidele. Umplutura este uscata.

Faina ce cerne intr-un vas. Se presara drojdia peste faina  Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se infierbanta bine apoi se adauga esenta si coaja de lamaie .

Fierbinte se toarna peste faina si se amesteca putin cu lingura .Apoi se adauga ouale batute bune.Se framanta bine si in cazul in care coca este lipicioasa se mai aduaga faina,1 mana sau 2.Apoi se toarna cate putin ulei si se framanta iar coca.Dupa ce nu se mai lipeste de mana se acopera si se lasa la cald la dospit.Aluatul este destul de moale dar creste minunat de bine si repede.

Nu mai trebuie trantit decat de 3-4 ori si gata .Nu mai asuda grinda si nu mai transpira tavanul.

Formam cozonacii,intindem aluatul cu mana si punem pe o parte umplutura cu cacao si pe celalalta rahat taiat bastonase.

Lasam apoi iar aluatul la dospit cca 30-40 de minute si apoi i coacem la foc micut cca 10 minute pana fac crusta apoi la foc mai mare inca 20.In functie de cuptor.Se incearca cu scobitoarea

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos si delicios" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura "Bounty" de post

Postat de robert_badica

Desert prajitura "Bounty" de post

Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte. Blat :...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu capsuni

Blat de pandispan cu capsuni : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Separat amestecam galbenusurile cu un praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2013, 16:11
Imi place mult cozonacul
la 29.01.2013, 20:03
la 29.01.2013, 20:10
Foarte reusit cozonacul
la 29.01.2013, 20:31
la 30.01.2013, 13:18
Fooarte rumeni si frumosi !

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking