Cozonac trandafir cu visine

Postat de leoflori in Prajituri
8 Iun 2009 | 8167 vizualizari
Cozonac trandafir cu visine

Ingrediente

  • 200 ml lapte caldut + 20 ml.pt.uns
  • 1 pliculet drojdie uscata instant
  • 400 gr. faina
  • 80 gr. zahar + 30-40 gr.pt. presarat deasupra (visinele fiind acrisoare, mi s-a parut putin zahar)
  • 1 vf. sare
  • 60 gr. unt / marga topit
  • 2 oua + 1 galbenus pt.uns
  • visine din compot (borcan de 700) scurse bine
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lgta esenta rom
  • 1 lgta coaja portocala macerata.

Mod de preparare

Am cernut faina si am amestecat-o cu drojdia (am lasat 15 minute).
Am adaugat apoi peste faina zaharul, sarea, untul topit, ouale, laptele putin cate putin, esenta de rom , coaja de portocala si am framantat bine.
A fost nevoie sa mai pun putina faina, pana nu s-a mai lipit de maini.
Am lasat la crescut intr-un castron acoperit cu servet, la cald cca 1 ora.
Am mai framantat putin, am intins o foaie (ar fi trebuit dreptunghiulara!) am presarat zaharul vanilat, am pus visinele, am rulat si am taiat felii groase.

Am pus intr-o tava cu margini detasabile, pe fund cu hartie de copt si marginile unse cu unt. (forma mare de 27 cm).
Am uns cu galbenusul batut cu putin lapte si am presarat zahar.

Am copt la foc potrivit 40 minute.
Am lasat la racit 10 minute si apoi am detasat marginile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac trandafir cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere, crema de vanilie si bezea

Dai biscuitii prin masina de tocat si apoi ii amesteci cu untul topit si ii intinzi in tava tapetata cu hartie de copt. Merele curatate de coaja si samburi le tai felii si le pui in tava peste...

Citeste continuarea

Spirale cu stafide (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Spirale cu stafide (reteta video)

Topiți untul cu laptele, lasati laptele  să se răcească un pic, apoi adaugati drojdia. Lasati drojdia cu laptele aproximativ 5 minute,apoi amestecati-le putin cu mixerul. Adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2009, 08:11
foarte buna reteta astept sa vina visinele proaspete
la 10.06.2009, 19:31
la 05.03.2011, 10:50
la 04.06.2021, 22:43

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking