Cozonac zebra cu nutella

Postat de lia in Prajituri
4 Iun 2011 | 7371 vizualizari
Cozonac zebra cu nutella

Simplu, usor de facut, aspectuos, dulce si aromat, numai bun de mancat ! Servit simplu, ori cu un pahar de lapte, cu siguranta ne va incanta papilele gustative…

Ingrediente

Aluat  

  • 500ml lapte caldut
  • 200g unt topit
  • 100g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja de portocala rasa
  • 50g cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1kg faina
  • 2 pliculete drojdie uscata

  Umplutura Nutella/finety Pt deasupra  

  • 1 ou
  • 1 lingura smantana grasa

 

Mod de preparare

 

Framantam doua aluaturi unul alb si unul maro. Eu am pus jumatate din cantitate la framantat in masina de paine, in care am pus cacao, iar cealalta jumatate, cea alba, am framantat-o cu mana si tot aluatul a crescut deodata.

Am rasturnat cele doua aluaturi pe planseta infainata, am impartit fiecare aluat in patru (obtinand 8 bulgarasi, 4 albi si 4 maro) si cu sucitorul am intins pe rand formand dreptunchiuri. Le-m uns intre ele cu nutella si le-am suprapus unul alb/unul maro si invers, unul maro peste unul alb. Sulurile obtinute le-am rasucit doua cate doua alb/maro si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.

Le-am lasat la crescut inca 30’. In acest timp, am pornit cuptorul si l-am lasat la incins, iar oul pentru uns deasupra, l-am batut bine impreuna cu smantana si un praf de sare.

Dupa cele 30’, aluatul si-a dublat volumul si cu o pensula, l-am uns bine cu oul batut, dupa care l-am pus la copt, la foc moderat, pentru 50’.

L-am lasat la racit, apoi l-am taiat in felii si l-am servit . Delicios !

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac zebra cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu foi fragede cu nuci și crema de lamaie

Postat de oanapl

Desert prajitura cu foi fragede cu nuci și crema de lamaie

Pentru aluat, se pune laptele la fiert. Când atinge punctul de fierbere, se opărește cu el miezul de nucă măcinat fin și amestecat cu scorțișoara, pudră. Se lasă, apoi,...

Citeste continuarea

Negresa cu bezea - reteta 400

Postat de Criss

Negresa cu bezea - reteta 400

Intr-un bol se bate untul moale impreuna cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga apoi galbenusurile de oua pe rand si se mixeaza. Se adauga apoi laptele alternand cu faina amestecata cu cacao si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2011, 17:47
foarte frumos
la 04.06.2011, 17:59
wow Lia eu il mananc din priviri!!!
la 04.06.2011, 18:00
delicios si frumos!..
la 04.06.2011, 18:12
Lia nu pot sa zic decat felicitari
la 04.06.2011, 18:18
O idee excelenta pentru cozonac. Multumesc, Lia!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking