Ingrediente
Aluat
- 500ml lapte caldut
- 200g unt topit
- 100g zahar
- 1/2 lingurita sare
- 4 galbenusuri
- 2 plicuri zahar vanilat
- Coaja de portocala rasa
- 50g cacao
- 1 lingurita esenta de rom
- 1kg faina
- 2 pliculete drojdie uscata
Umplutura Nutella/finety Pt deasupra
- 1 ou
- 1 lingura smantana grasa
Mod de preparare
Framantam doua aluaturi unul alb si unul maro. Eu am pus jumatate din cantitate la framantat in masina de paine, in care am pus cacao, iar cealalta jumatate, cea alba, am framantat-o cu mana si tot aluatul a crescut deodata.
Am rasturnat cele doua aluaturi pe planseta infainata, am impartit fiecare aluat in patru (obtinand 8 bulgarasi, 4 albi si 4 maro) si cu sucitorul am intins pe rand formand dreptunchiuri. Le-m uns intre ele cu nutella si le-am suprapus unul alb/unul maro si invers, unul maro peste unul alb. Sulurile obtinute le-am rasucit doua cate doua alb/maro si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am lasat la crescut inca 30’. In acest timp, am pornit cuptorul si l-am lasat la incins, iar oul pentru uns deasupra, l-am batut bine impreuna cu smantana si un praf de sare.
Dupa cele 30’, aluatul si-a dublat volumul si cu o pensula, l-am uns bine cu oul batut, dupa care l-am pus la copt, la foc moderat, pentru 50’.
L-am lasat la racit, apoi l-am taiat in felii si l-am servit . Delicios !
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac zebra cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|